avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovigneta - termene de prescriptie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovigneta - termene de prescriptie

Buna ziua. As dori si eu sa stiu un aspect privind aceste rovignete care se platesc pentru drumurile noastre. Perioada de 6 luni in care trebuie adus la cunostinta este de la data comiterii "infractiunii" si pana la data consemnarii ei in scris sau pana la data aducerii la cunostinta persoanei respective.
EX pe data de 01 .01.2011 a fost surprins pe DN.............
pe data de 27.06.2011 se intocmeste pV .............
pe data de 5.07 este adus la cunostinta.
In acest caz nu s-a prescris ???? findca au trecut 6 luni de la 01.01 pana pe 5.07 data aducerii la cunostinta.
Ca sa nu mai zic ca eu fiind acasa nici macar nu se oboseste sa vina la usa si le pune in posta cu diverse nume ca martori si cica cu semnatura respectivului martor. Taxa asta de drumuri nu o bagase BASE in pretul carburantilor?????????#-o
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:22, 10 Martie 2012
Au la dispozitie 6 luni sa intocmeasca procesul verbal si inca 1 luna sa vi-l comunice
og2/2001
Art. 13
(1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.

Art. 14
(1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.

Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
MULTUMESC MULT. Inseamna ca cel putin teoretic baietii sunt in target:D
Aveti dreptate, baietii au procedat corect si sunt in carti.
La multi ani! :) As dori daca aveti idee sa-mi raspundeti si mie la niste intrebari.Zilele trecute am fost la administratia financiara sa achit niste impozite pentru locuinta ,mi s-a spus ca am amenzi de 10 mil pentru neplata taxei de rovigneta (4 amenzi) din 2010 si cea mai recenta de pe 12.06.2011.Problema e ca in august 2011 eu am mai avut nevoie de niste acte de la administratie momnet in care aveam de plata o singura amenda de 1 mil pt viteza.Am achitat-o si mi-am primit foaia de care aveam nevoie da nici vorba de amenzile astea ,despre care nici nu am fost instiintata ,dk nu mergeam la administratie nu aflam.E normal sa primesc amenzile dupa 2 ani?Mi s-a zis de la admininstratie ca o sa primesc somatie in curand cand le-am zis ca habar am avut de asa ceva.Apoi,2 din amenzi sunt in aceesi zi,pe acelasi drum,una la dus alta la intors.Se poate asa ceva? am citit pe site-ul pro-tv ca dupa 6 luni se prescriu dk nu esti instiintat,e adevarat?Inafara de asta 2 din amenzi sunt chiar datate dinainte de 1.oct.2010 tot pt rovigneta electonica.aa,iar cea din iunie e inregistrata pe aceesi adresa cu celelalte chiar daca eu in mai mi-am schimbat domiciliul din buletin.Multumesc frumos pentru raspuns :)
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
bella_m_a, utilizator
daca mai aveti hartia aceea de cand ati achitat 1 mil si vi s-a dat certificat fiscal in zero va duceti cu ala si vedeti ce lamuriti. daca nu mai aveti hartiile din pacate sunteti buna de plata....asa-i la noi

Alte discuții în legătură

Amenda lipsa rovinieta, termene de prescriptie ciocnovic ciocnovic buna,la toata lumea...am primit un plic acasa in data de 23 02 2012,prin care sunt instiintat ca in data de 17 08 2011 am circulat pe un drum european fara a ... (vezi toată discuția)
Contestatie somatie plata transmisa pentru amenzi platite vlad nicolae vlad nicolae Am primit o somatie de la Administratia Financiara pentru plata a 3 amenzi (numai amenda, fara despagubire) cu rovigneta. Din acestea, 2 le-am platit (numai ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala amenda rovinieta ContSters228213 ContSters228213 am primit din in data de 07.03.2012 partea cestrin un pv de sanctionare intocmit in data de 22.02.2012 a unei contraventii la og 15/2002,din data de ... (vezi toată discuția)