avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Cum sa stabilesc valoarea unui apartament?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Cum sa stabilesc valoarea unui apartament?

Doresc sa pun in vanzare un apartement de 2 camere, spatios. Este situat in zona centrala din orasul Zalau, apartamentul este la etajul 1. Va cer sfatul deoarce preturile la apartamente s-au schimbat odata cu venirea crizei si nu stiu cum sa estimez valorea acestuia. Apartamentul are centrala termica proprie. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: SEBASTIAN VITTA , Expert judiciar 17:48, 2 Ianuarie 2012
studiati piata din oras si adaugati pretul centralei
Puteti apela la un evaluator care prin natura profesiei stapaneste cursul pietei
Puteţi accesa site- ul Camerei Notarilor publici la care este arondat judeţul Sălaj , căutaţi expertizele notariale .Cu ajutorul acestora puteţi în funcţie zonă să calculaţi valoarea minimă la care se poate tranzacţiona imobilul.Mai precis, teoretic chiar dacă dumneavoastră aţi trece în actul notarial un preţ mai mic decât aceea valoare , onorariul notarial şi taxele OCPI se vor calcula la valoarea stabilită prin expertiza notarială.
un expert evaluator este cel mai potrivit pentru ceea ce doriti
Buna seara.
Un studiu de piata este binevenit.Dar sfatul meyu este sa apelati la un specialist- un expert tehnic specialitatea constructii si evaluare proprietati imobiliare- care va putea face si un studiu de piate complet si competent cu stabilirea corecta mai intai a valorii de inlocuire, apoi in baza experientei va putea sa aduca valoarea de piata a apartamentului
Va multumesc. ,, La multi ani 2012!''

Alte discuții în legătură

Anomalie - tranzactie imobiliara efectuata la un pret cu mult mai mic decat grila notariala floraur floraur De luna asta, in Galati, au intrat in vigoare noile grile notariale. Se pare ca notarii nostri au exagerat si au marit inexplicabil valorile unor proprietati. ... (vezi toată discuția)
Evaluare apartament cafeaculapte cafeaculapte Buna ziua, unde as putea gasi o lista cu preturile mimine ale apartamentelor dintr-o anumita zona? Am inteles ca notarii au asa ceva daca doresti sa vinzi un ... (vezi toată discuția)