avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

După decesul soțului, a rămas un apartament și trei moștenitori, soția și doi copii. Copiii doresc sa lase mamei partea lor. Cum trebuie procedat? Soțul are patru frați care nu au nicio pretenție. Este necesar ca aceștia să vină să declare acest lucru, sau cum se procedează?
Cel mai recent răspuns: elniculae , utilizator 08:14, 8 Decembrie 2011
Mostenitorii ramasi de pe urma sotului sunt copiii cu o cota de 3/4 si sotia cu o cota de 1/4 din masa succesorala.
Mergeti la notar si solicitati dezbaterea mostenirii. Daca copiii n au nici un fel de pretentie pot renunta la mostenire, urmand ca sotia sa fie singura mostenitoare.
Notarul spune că, în cazul în care copii renunță, rudele soțului au drept de moștenire. În cazul de față, rudele nu au pretenții, dar este necesar să vină și să declare acest lucru? Problema este că sunt în vârstă și locuiesc în alt oraș, la distanță destul de mare pentru ei.
Are dreptate notarul, daca urmasii celui decedat renunta, e ca si cum nu a avut copii si atunci, sotia ar fi nevoita sa imparta mostenirea cu fratii, asa ca e nevoie ca si acestia sa renunte personal la mostenire. Sunt de parere ca riscati, ma bine copiii accepta si dupa dezbaterea mostenirii, pot iesi din indiviziune, lasandu-i mamei ap
Mulțumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare drepturi mostenire mwijng mwijng Buna ziua tuturor, Adresez o intrebare celor in masura sa ma sfatuiasca in urmatoarea privinta: tatal meu a decedat acum 5 luni. Dimpreuna cu fratele meu si ... (vezi toată discuția)
Certificat de moștenitor. cum se poate dobândi când nu se prezintă toți succesibilii la notar? dorel13 dorel13 Suntem 4 frati. Unul dintre frati a murit inaintea mamei noastre. fratele avea sotie si copii. Parintii nostrii sunt morti de peste 10 ani si nu am dezbatut ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune gigelas gigelas Buna seara, In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii. Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt: -un apartament - ... (vezi toată discuția)