avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de moștenitor. Cum se poate dobândi când ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de moștenitor. Cum se poate dobândi când nu se prezintă toți succesibilii la notar?

Suntem 4 frati. Unul dintre frati a murit inaintea mamei noastre. fratele avea sotie si copii. Parintii nostrii sunt morti de peste 10 ani si nu am dezbatut succesiunea. Nici succesiunea fratelui nu a fost dezbatuta.Noi, fratii ramasi in viata vrem sa scoatem certificate de mostenitori. Noi, trei frati (in viata) vrem sa scoatem certificate de mostenitori, dar vrem certificate de mostenitori si pt. si sotia fratelui si copiii ei care nu vor sa vina la notariat. Unii sunt plecati din tzara. Daca mergem la notariat:
1. ni se elibereaza noua (celor 3) certificate de mostenitori?
2. pt. sotia fratelui si copii se elibereaza certificat sau sunt decazuti din drepturi daca nu vin?
Noua ne tb si de la ei document prin care sa demonstram ca sunt mostenitorii mamei noastre.
Mentionez ca ne trebuie un documentul prin care sa demonstram ca suntem mostenitorii mamei noastre si de aceea ne-am gandit la certificatele de mostenitori, pt. ca deocamdata nu sunt bani pt. succesiune.
Ultima modificare: Vineri, 22 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: dorel13 , utilizator 21:32, 20 Decembrie 2017
Buna seara,
Va trebui sa chemati in instanta COPIII fratelui predecedat. Doar ei sunt mostenitori in aceasta situatie.
Chiar daca nu se prezinta isi vor primi drepturile.
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Ok, ii chemam la instanta dar daca nu vin nici acolo?
1. Ce le poate face instanta?
2. Cum demonstram noi ca si ei sunt mostenitori ai tatalui lor, implicit ai bunicilor? ( pt. ca noi chiar vrem sa demonstram ca au calitate de mostenitori)
3. In privinta celorlalti trei frati care sunt in viata, sa-nteleg ca le da notarul certificat ca au calitate de mostenitori ai mamei lor?
4. Dar notarul nu elibereaza un document in care sa specifice ca sunt mostenitori si cei care nu s-au prezentat?
In instanta nu conteaza ca vin sau nu.
La ce va este necesar sa dovediti ca cunteti mostenitorii mamei dv.?
Niste verisori, au un dosar la instanta pentru iesire din indiviziune de pe un titlu de proprietate (pamant), al bunicului decedat, pe care sunt trecuti mostenitori parintii lor si mama noastra. Ei au dezbatut succesiunile, si si-au impartit celelate mosteniri dar mai este acest titlu pe care este trecuta si mama noastra. Noi, cei 4 frati, nu am dezbatut nimic. Si nici familia fratelui nostru decedat nu a dezbatut nimic. Trebuie sa demonstram ca suntem si noi mostenitori ai mamei noastre, adica faptul ca si noi suntem coproprietari pe acel titlu. Toti verisorii suntem de buna credinta si vrem sa facem aceasta iesire din indiviziune, dar ne lovim de sotia si copiii verisorului decedat care nu vor sa vina niciunde. Zic ca pt. un petic de pamant nu au chef sa se deranjeze. Deci, noi cei 4 frati (inclusiv familia celui decedat) trebuie sa ducem la instanta documente ca suntem mostenitorii mamei, adica sa se vada ca suntem coproprietari in locul mamei. Daca nu ducem acest document prin care sa demonstram ca suntem coproprietari in locul mamei noastre, se respinge cererea verisorilor nostri si nu-i corect din partea noastra acelor patru frati. Sper ca am explicat pe inteles. Multumesc!
Certificatul de mostenitor se obtine la finalizarea procedurii succesorale. Deci ca sa obtineti certificat de mostenitor trebuie dezbatuta mostenirea.
Dvs va referiti la certificatul de calitate de mostenitor.
Nu se elibereaza nici un certificat daca nu sunt toti succesibilii prezenti si de acord. Pe cale notariala, in nici un caz.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, mostenitorii parintilor sunt doi frati. la succesiune ... Mariana Scurtulescu Mariana Scurtulescu Buna ziua, Mostenitorii parintilor sunt doi frati. La succesiune s-a stabilit de comun acord ca toate bunurile(pamant, casa etc) sa fie proprietate comuna ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune AD2103 AD2103 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Bunicul si bunica mea din partea mamei au decedat in urma cu 15 ani. S-a făcut succesiune pe casa ... (vezi toată discuția)
Legalitate certificat de mostenitor Lilic68 Lilic68 Mama mea a avut un frate care a murit in anul 2005. Precizez ca parintii lor sunt decedati din anul 1996 iar fratele mamei nu avut copii. Dupa decesul ... (vezi toată discuția)