avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare contract munca plecare strainatate temporara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare contract munca plecare strainatate temporara

In ce conditii pot intrerupe eu, ca sotie - bugetar, contractul de munca pe o perioada determinata - 1an si jumatate - avand in vedere relocarea postului de munca al sotului in strainatate? Doresc sa-mi insotesc sotul in strainatate, dar la revenirea in tara sa-mi pot relua locul de munca.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:12, 22 Noiembrie 2012
Ca motiv de supendare a c.i.m. veti invoca prevederile Legii nr.495/2004 ....
Art.62 (1) Soţul/soţia care însoţeşte personalul trimis în misiune permanentã în strãinãtate şi cãruia/cãreia i se suspendã raporturile de muncã sau raporturile de serviciu pe perioada respectivã beneficiazã de stagii de cotizare utile la stabilirea pensiei, cu plata de cãtre unitatea trimiţãtoare a contribuţiei la sistemul public de pensii, la nivelul ultimului salariu avut înaintea plecãrii. Baza lunarã de calcul a contribuţiei nu poate depãşi plafonul de trei salarii de bazã minime brute pe ţarã.
(2) La încheierea misiunii permanente a personalului, soţul/soţia care l-a însoţit la post are dreptul sã solicite reintegrarea la autoritatea sau instituţia publicã, regia autonomã sau societatea naţionalã la care a fost încadrat/încadratã. Reintegrarea se acordã de drept solicitantului.
(3) Dacã reintegrarea soţului/soţiei nu este posibilã în termen de 90 de zile calendaristice de la data încheierii misiunii, salariatul unitãţii trimiţãtoare beneficiazã de o indemnizaţie lunarã de sprijin, la nivelul salariului de bazã minim brut pe ţarã, garantat în platã, pe o perioadã de maximum 6 luni.

daca sotia nu lucreaza in domeniul public (ci privat), i se poate aplica art. 62 din Legea 495/2004?
Da, i se pot aplica prevederile art.62 din Legea nr.495/2004

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. avem o angajata careia i se termina concediul de ... Askingme Askingme Buna seara. Avem o angajata careia i se termina concediul de crestere copil in Noiembrie. Insa de 1 an este plecata cu sotul si copii intr-o misiune ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract munca 12234Alex 12234Alex Suspendare contract munca Buna ziua! As dori suspendarea contractului de munca pentru o perioada de 3 ani pentru însoțirea soțului în misiune permanenta ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract munca ddcc ddcc Buna ziua! Intrebare ref la cazul suspendarii contractului de munca in cazul insotirii sotului (angajat MAE) in misiune externa de lunga durata: - ce cadru ... (vezi toată discuția)