avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Rca - Casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Rca - Casco


BUNA SEARA !

As dori un sfat , la o problema delicata ! :">

Detin o masina , care are asigurare casco si este inplicata intr-un accident in calitate de " parte vatamata " , catre cine trebuie sa ma-ndrept in vederea deschideri dosarului de dauna ?
- CASCO

- RCA -ul celui vinovat de producerea accidentului !

DAR DACA SE DESCHIDE DOSAR DE DAUNA LA AMBELE ASIGURARI ? CASACO MEU SI RCA-ul CELUI VINOVAT ! CAT ESTE DE LEGAL
SAU POATE ILEGAL !


MULTUMESC ANTICIPAT !
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:32, 12 Octombrie 2008
Inteleg ca sunteti persoana pagubita in respectivul accident de circulatie, altcineva fiind vinovat.
Va sfatuesc sa folositi asigurarea RCA al persoanei vinovate de producerea accidentului. Totusi ceva prudenta nu strica. Daca asigurarea RCA este incheiata la o societate de asigurare cu probleme puteti folosi asigurarea CASCO. Reciproca este valabila.
Numai bine va doresc
ing. Ioan Ciobanu
In situatia in care agentul constatator nu va multumeste si in loc sa va dea inlocuire usa(de ex.) va da doar indreptat, puteti apela la CASCO(apoi reintregire valoare polita) iar acestia vor merge in regres in vederea recuperarii cheltuielilor de la asiguratorul RCA al vinovatului. Evitati in acest fel dureri de cap inutile si eventual puteti evita chiar si service-urile mici la care va poate trimite inspectorul de la asiguratorul RCA. Acestia incearca sa rezolve dauna cu costuri cat mai mici(de aici si calitatea redusa a reparatiei uneori). Spor in remedierea situatiei neplacute.
Ultima modificare: Duminică, 12 Octombrie 2008
Aurelian Cîcu, Consilier juridic
Hotararea trebuie s-o luati in functie de valoarea reparatiei si de sumele asigurate pe polita CASCO si cea de RCA.
Va doresc sa luati o hotarare inteleapta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea facultativa auto Vrabie Sanziana Vrabie Sanziana Buna ziua va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu asigurarea facultativa auto: 1. daca eu am asigurarea facultativa auto obligatorie si sunt ... (vezi toată discuția)
Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)
Rata daunei la asigurari casco tig tig RATA DAUNEI LA ASIGURARI CASCO Buna ziua, Autoturismul personal a fost accidentat de un TIR ,VINA CONSTATATA de politie este a celuilalt conducator ... (vezi toată discuția)