avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

contabilitate

ce nota contabila se face la amortizarea totala a unui utilaj(de exemplu masini de cusut) mentionez ca ele functioneaza in continuare
Cel mai recent răspuns: Emese-Ibolya Tavaszi , Consultant fiscal 14:52, 2 Ianuarie 2012
2813 = 2131
george_neagu a scris:

2813 = 2131


Aceasta nota se face numai cind ies mijl fixe din gestiune. Faptul ca ele sint amortizate integral nu inseamna ca nu functioneaza. Pt aceasta nota trebuie sa existe un document justificativ (pv de casare, fact de vinzare, etc).

Dupa cum spuneti, ele functioneaza in continuare, deci nu trebuie sa faceti nici o nota. Ramin ambele conturi in balanta in suma egala (pt utilajele respective).

Amortizarea se inregistreaza lunar, pana la amortizarea totala a mijlocului fix.

6811 (Cheltuieli de exploatare privind amortizarea imobilizarilor) = 2813 (Amortizarea instalatiilor, mijloacelor de transport, animalelor si plantatiilor).

Daca mai folositi acele mijloace fixe, atunci nu trebuie sa le scoateti din evidenta, ele raman in continuare in inventarul unitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare completa-cum procedez iuli-ana iuli-ana daca am un mijloc fix complet amortizat trebuie sa fac inregistrarea 2813=2133,de exemplu? (asa am invatat la facultate) si il pastrez in registrul de mijloace ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile amortizare STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua In contul 2131 am utilaje in valoare de 30.000 lei amortizate integral, astfel in contul 2813 am amortizare 30.000 lei, raman aceste conturi cu sold ... (vezi toată discuția)
Mijloace fixe date in custodie la terti id_alyna id_alyna Va rog sa ma ajutati cu o informatie privind urmatoarea speta: Am niste contracte de custodie pe care urmeaza sa le dau clientilor mei pt niste aparate cafea ... (vezi toată discuția)