avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amortizare completa-cum procedez
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amortizare completa-cum procedez

daca am un mijloc fix complet amortizat trebuie sa fac inregistrarea 2813=2133,de exemplu? (asa am invatat la facultate) si il pastrez in registrul de mijloace fixe intocmit in excel, este corecta inregistrarea, ce parere aveti? ( mijlocul fix va fi folsit in continuare de societate )
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 13:57, 14 Ianuarie 2010
da, e corect
Va ramine in evidente extracontabila pina la casare sau vinzare , dupa caz
In evidenta contabila , extrabilantier , in cont de clasa 8 se pot inregistra astfel de mijloace fixe
In registrul de care vorbiti nu se fac iesiri , prin stergere ; acolo ramin inregistrate toate mijloacele fixe care au facut parte , in diferite perioade din activele unei societati
multumesc mult pentru raspuns , inca o intrebare , imi puteti spune ce contare pot sa fac pt. a aparea in balanta extracontabila ; clasa 8 = ???
debit cont 8xxx si atit
nu au partida dubla conturile astea in afara bilantului
Nu stiu daca va permite programul
Daca nu va permite , faceti dvs un tabel in excel, cf plan contabil vedeti ca acolo sint descrise conturile astea si anexati asa la balanta
Sint conturi de ordine si evidenta
Si cu ce valoare se inregistreaza extrabilantier ?
Nu trebuie facuta confuzie intre casare si amortizare completa. Ele nu sunt sinonime. Un mijloc fix care este amortizat complet nu este nevoie sa fie casat.
El ramine in ct 213 si in 281, se inventariaza daca fizic exista. Desc din aceste conturi se face la casare nu la amortizare completa. Totodata casarea se poate face si daca nu este amortizat complet.
Ce ar insemna daca un auto sau o cladire, care dupa amortizarea completa s-ar scoate din evidente si s-ar trece in ct in afara bilantului?
Pt casare si desc din gest trebuie intocmit PV de casare din care, in cazul unora din mijl fixe, ar trebui sa rezulte materiale recuperabile (fier vechi) care trebuie obligatoriu valorificate.
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2010
t.simona, utilizator

Alte discuții în legătură

Caz particular ajustare tva deductibil (restituire tva) andreea-deea andreea-deea Buna ziua, Daca un laptop cu valoare mai mica de 2000 de lei (fara tva) este casat inainte de 5 ani de la achizitie, se va face ajustare de TVA conform ... (vezi toată discuția)
Contabilitate miutaradu miutaradu ce nota contabila se face la amortizarea totala a unui utilaj(de exemplu masini de cusut) mentionez ca ele functioneaza in continuare (vezi toată discuția)
Inregistrare extrabilantiera in cont 8035 thesimonelu thesimonelu poate ma puteti ajuta in urmatoarea problema: am achizitionat stampila asociatiei, asociatie a parintilor, fara scop patrimonial, neplatitoare de TVA...la ... (vezi toată discuția)