avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... POSTARE PE FACEBOOK FARA ACORDUL MEU
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

POSTARE PE FACEBOOK FARA ACORDUL MEU

Buna seara!Am si eu o intrebare: daca o persoana, care a fost prietena fratelui meu, posteaza pe facebook poze cu copilul meu fara acordul meu, o pot da in judecata?Pozele le are de la fostul meu sot cu care are o "relatie" si probabil fac astea ca sa ma deranjeze.As dori sa stiu care sunt care sunt caile legale prin care sa opresc aceasta persoana sa mai publice poze cu copilul meu , care are doar cinci ani.
@annajanette, argumentati va rog raspunsul ca sa inteleaga utilizatoarea (si nu numai) pe ce ar trebui intemeiata acea cerere, daca dvs. considerati ca asta e solutia.

De aceea a pus @corish intrebarea pe forum si daca ati observat, consultantii, cu rare exceptii, isi explica macar in linii mari raspunsurile.
In prima faza cred ca ar trebui sa apelati la politica interna a facebook in legatura cu aceste cazuri.

La fiecare poza aveti in partea stanga jos un buton „Denunţă această fotografie” si alegeti „Ma intimideaza” sau „Imi intimideaza prietenul”.

Daca imaginile au fost facute de dvs. puteti depune si o cerere de stergere pentru incalcarea drepturilor de autor: [ link extern ]

Ulterior, daca Facebook nu rezolva situatia (de cele mai multe ori am auzit ca le rezolva destul de rapid) puteti apela si la o actiune ca instanta sa o oblige sa stearga imaginile de pe cont (obligatia de a face)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poză luată de pe profilul meu de facebook, fără acordul meu. mă poate ajuta poliția? Stanchescu Stanchescu Buna! Acum ceva timp am postat o poză cu mine pe profilul meu de facebook, după un timp o persoană mi-a luat poza respectivă și a postat-o pe profilul ei ... (vezi toată discuția)
Facebook - pagina falsa mihaihutanas mihaihutanas buna ,as avea si eu o intrebare: daca o persoana iti face o adresa de facebook fara stirea ta si posteaza poze indecente, ce trebuie facut ?????? va rog sa ... (vezi toată discuția)
Fotografii pe facebook minor de 8 ani fara acordul mamei ! buna ... adinaemyly adinaemyly FOTOGRAFII PE FACEBOOK MINOR DE 8 ANI FARA ACORDUL MAMEI ! BUNA ZIUA! AM O INTREBARE ... COPILUL MEU DE 8 ANI APARE IN FOTOGRAFII PE FACEBOOK POSTATE DE ... (vezi toată discuția)