avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot recupera banii cheltuiti pe medicamente in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot recupera banii cheltuiti pe medicamente in timpul spitalizarii?

In timpul spitalizarii am cumparat medicamente in valoare de aproximativ 200 lei pe zi timp de o saptamana. Ce acte si cui sa ma adresez pt. recuperarea banilor?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 23:27, 24 Decembrie 2011
Care a fost cauza spitalizarii?
emanoil1 a scris:

In timpul spitalizarii am cumparat medicamente in valoare de aproximativ 200 lei pe zi timp de o saptamana. Ce acte si cui sa ma adresez pt. recuperarea banilor?




Banuiesc ca sunteti asigurat si in acest caz in cf. cu Legea nr. 157/2008 pentru completarea alin. (2) al art. 218 din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii ,puteti beneficia de rambursarea c/v medicamentelor cumparate:



La articolul 218 alineatul (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 372 din 28 aprilie 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa litera d) se introduce o noua litera, litera d1), cu urmatorul cuprins:
"d1) sa beneficieze de rambursarea tuturor cheltuielilor efectuate pe perioada spitalizarii cu medicamentele, materialele sanitare si investigatiile paraclinice la care ar fi fost indreptatiti fara contributie personala, in conditiile impuse de contractul-cadru;".


Va adresati cu o cerere managerului de spital ,la care atasati bonurile fiscale primite de la farmacie,sau factura ,dupa caz.Mai intai treceti cu cererea pe la seful clinicii(sectiei)pt. a pune viza ca medicatia respectiva a fost recomandata de medicul curant din sectie si ca medicatia respectiva nu se gaseste in farmacia spitalului.Atentie insa,daca exista in farmacie medicamente similare care contin substanta activa continuta si in medicamentele cumparate,dar nu v-au fost administrate,nu vi se va aproba cererea.
Mama a facut infart si este la Timisoara la Institutul de Cardiologie.
In acest caz adresati cererea managerului Institutului de Cardiologie din Timisoara.
Daca nu sunteti din Timisoara ,va recomand sa sunati la spital mai intai si sa discutati cu managerul daca nu este posibil sa trimiteti prin posta cererea insotita de documentele justificative,pt. a evita o deplasare cu cheltuielile aferente.
Legea se aplica indiferent de diagnosticul pt. care a fost spitalizata mama dvs.si de unitatea sanitara unde a fost spitalizata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Decembrie 2011
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina ,doctori, operatii si plati fara chitanta. ionut dg ionut dg tatal meu a fost diagnosticat cu cancer la plamani ,a fost operat,acum totul e ok si din privinta doctorului ca si-a primit ciubuc sau spaga cum vreti sa-i ... (vezi toată discuția)
Contractul-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2011-2012 MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Conform art.73 din CONTRACT-CADRU privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de spitalizare in urma unui accident yvar2005 yvar2005 In urma unui accident rutier au fost spitalizate sotia 12 zile ,fiica si nora cate 11 zile ,autorul accidentului fiind fiul meu [derapare si izbire de un pom]. ... (vezi toată discuția)