avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cabinete medicale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cabinete medicale

comform colegiului medicilor cabinetele medicale individuale nu sunt persoane juridice.atunci revin cu intrebarea:cabinetele medicale individuale sunt obligate sa aibe cont bancar?daca partea cu care cabinetul are contract de prestari servicii vireaza banii cuveniti serviciilor efectuate de catre cabinet in contul personal al medicului titular cont care apare in contractul dintre cele 2 parti,bani care sunt declarati si la care se plateste impozit,este vreo problema?va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 18:27, 1 Ianuarie 2012
Sigur ca aveti nevoie de cont in banca. Nu sunt singurele plati pe care le veti avea de facut. Va veti convinge pe parcurs de acest lucru.
va multumesc pentru informatie.totusi vreau sa va mai intreb un lucru.cabinetele medicale individuale ce sunt?persoana juridica sau nonjuridica?
legislatie referitoare la cabinetele medicale (persoana juridica/fara personalitate juridica...)

[ link extern ]


nform art. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 124/1998 privind organizarea si functionarea cabinetelor medicale, republicata, cabinetul medical este unitatea cu sau fara personalitate juridica, furnizoare de servicii publice, de stat sau private, de asistenta medicala umana preventiva, curativa, de recuperare si de urgenta. Prin urmare, cabinetul medical poate avea sau nu personalitate juridica, in functie de forma sa de organizare.

Cabinetele medicale fara personalitate juridica pot fi organizate in una din urmatoarele forme:

- cabinet medical individual;

- cabinete medicale grupate;

- cabinete medicale asociate;

- societate civila medicala.

Cabinetele medicale cu personalitate juridica sunt cele infiintate potrivit Legii 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, si respectiv potrivit Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, cu indeplinirea conditiilor prevazute la art. 14 si art. 14 indice 1 din Ordonanta Guvernului nr. 124/1998, republicata.

Indiferent de forma de organizare, cabinetul medical nu poate fi considerat persoana fizica, intrucat nu prezinta atributele de identificare ale acesteia. Astfel, persoana fizica se identifica prin nume, domiciliu si stare civila, in timp ce cabinetul medical este o entitate de sine-statatoare care se identifica prin denumire, sediu si participa la raporturile juridice prin organele sale de conducere.

[ link extern ] /
Interventie moderator:

@dantemircea, va rog nu mai deschideti topicuri cu acelasi subiect in forumuri diferite. Incalcati prin aceasta Regulamentul de postare al mesajelor in forum.

Va multumesc.


dantemircea a scris:
Data post: Marti, 27 Decembrie 2011, 17:58
Subiect: cabinete medicale
cabinetele medicale individuale sunt obligate sa aibe cont bancar ?
daca contul bancar este pe numele medicului titular al cabinetului si se varsa bani in el ,bani care sunt declarati si la care se plateste impozit este o problema?va multumesc.


iancuveronica a scris:
Data post: Marti, 27 Decembrie 2011, 18:31
Daca acest cabinet functioneaza ca persoana juridica atunci trebuie sa aiba contul deschis pe CIF-ul persoanei juridice,operatiunile bancare vor fi reflectate in contabilitatea acesteia ,extrasele de cont vor fi anexate la evidenta unitatii.Contul personal nu poate prelua operatiuni aferente unitatii respective.

Alte discuții în legătură

Medic vs somaj sachelariec sachelariec daca cineva este amabil sa-mi spuna daca la un cabinet individual medicul trebuie sa plateasca somajul. Repet forma de inregistrare este CAB. MED. Individual ... (vezi toată discuția)
Diferente intre c.m.i. si pfa Derulator Derulator Bună ziua, Există vreo diferenţă juridică, fiscală, sau da altă natură între C.M. I. şi P.F.A.? Mulţumesc anticipat pentru răspuns. (vezi toată discuția)
Cabinete medicale individuale ukzspan ukzspan Subiect: Cabinete medicale individuale Buna ziua, Cabinetele individuale medicale ale doctorilor de familie au personalitate juridica ? - Ele au CUI ... (vezi toată discuția)