avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Diferente intre C.M.I. si PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Diferente intre C.M.I. si PFA

Bună ziua,

Există vreo diferenţă juridică, fiscală, sau da altă natură între C.M. I. şi P.F.A.?

Mulţumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: Elena Goran , Consilier juridic 10:05, 15 Mai 2014
onform art. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 124/1998 privind organizarea si functionarea cabinetelor medicale, republicata, cabinetul medical este unitatea cu sau fara personalitate juridica, furnizoare de servicii publice, de stat sau private, de asistenta medicala umana preventiva, curativa, de recuperare si de urgenta. Prin urmare, cabinetul medical poate avea sau nu personalitate juridica, in functie de forma sa de organizare.

Cabinetele medicale fara personalitate juridica pot fi organizate in una din urmatoarele forme:

- cabinet medical individual;

- cabinete medicale grupate;

- cabinete medicale asociate;

- societate civila medicala.

Cabinetele medicale cu personalitate juridica sunt cele infiintate potrivit Legii 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, si respectiv potrivit Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, cu indeplinirea conditiilor prevazute la art. 14 si art. 14 indice 1 din Ordonanta Guvernului nr. 124/1998, republicata.

Indiferent de forma de organizare, cabinetul medical nu poate fi considerat persoana fizica, intrucat nu prezinta atributele de identificare ale acesteia. Astfel, persoana fizica se identifica prin nume, domiciliu si stare civila, in timp ce cabinetul medical este o entitate de sine-statatoare care se identifica prin denumire, sediu si participa la raporturile juridice prin organele sale de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medic vs somaj sachelariec sachelariec daca cineva este amabil sa-mi spuna daca la un cabinet individual medicul trebuie sa plateasca somajul. Repet forma de inregistrare este CAB. MED. Individual ... (vezi toată discuția)
Cabinete medicale dantemircea dantemircea comform colegiului medicilor cabinetele medicale individuale nu sunt persoane juridice.atunci revin cu intrebarea:cabinetele medicale individuale sunt obligate ... (vezi toată discuția)
Pfa - medic primar maria - mirabela maria - mirabela In cazul absentei unui medic primar de specialitate intro institutie bugetara serviciile medicale pot fi prestate de catre o persoana fizica autorizata sau ... (vezi toată discuția)