avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am 10 zile de concediu pe 2011,mi se vor plati in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am 10 zile de concediu pe 2011,mi se vor plati in 2012,s-au pot sa le iau si in 2012??

Este o data pana la care sunt obligat sa imi fac concediul ,le pierd daca nu am luat concediu????
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:36, 28 Decembrie 2011
Conf. codului muncii fiecare angajat are dreptul sa-si efectueze CO pe anul in curs pina la finele anului,.in caz de exceptie si cu aprobarea administratorului poate sa-si efectueze si in anul urmator restul Co ramas .
Art.146 C.mun.:
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
....

Compensarea in bani a CO neefectuat se poate face numai in momentul incetarii raportului de munca.
1. Din Codul muncii:

Art. 146
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.

(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului in anul urmator este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege sau in cazurile prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil.

(3) Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.

(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

2. - Asadar puteti efectua cele 10 zile de CO/2011 cel tarziu pana la 31.12.2012.
- Daca nu le efectuati le pierdeti iar compensarea in bani se face nuami la incetarea CIM si numai penul in curs si anul anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna plata ContSters235906 ContSters235906 Buna seara, Imi puteti spune va rog daca zilele de concediu se reporteaza?! In cazul demisiei si a respectarii zilelor prevazute in contractul ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna _mihaelam_ _mihaelam_ Buna ziua, Daca raman cu 12 zile de concediu neefectuat din anul 2012 se plateste sau trebuie efectuat in 2013? Multumesc, (vezi toată discuția)
Concediu de odihna papy03 papy03 Ce se intampla cu zilele de concediu de anul trecut neefectuate?Care este obligatia angajatorului si totodata care sunt drepturile mele? Multumesc! (vezi toată discuția)