avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna plata

Buna seara,

Imi puteti spune va rog daca zilele de concediu se reporteaza?!
In cazul demisiei si a respectarii zilelor prevazute in contractul individual de munca,iti sunt platite zilele de concediu?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:31, 14 Februarie 2012
Concediul de odihna neefectuat se plateste numai la incetarea CIM, numarul de zile de compensat se calculeaza proportional cu perioada din an lucrata.
Se poate efectua CO restant si in anul urmator, dar Codul muncii obliga angajatorul sa acorde concediile de odihna in fiecare an.

Codul muncii:
ART. 146
(1) Concediul de odihnã se efectueazã în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul urmãtor este permisã numai în cazurile expres prevãzute de lege sau în cazurile prevãzute în contractul colectiv de muncã aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat sã acorde concediu, pânã la sfârşitul anului urmãtor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnã la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnã neefectuat este permisã numai în cazul încetãrii contractului individual de muncã.
CO neefectuat intr-un an calendaristic se pot lua in anul urmator .. in acest sens, se exprima art.146 alin.2 si 3 din Codul Muncii ...

Compensarea în bani a concediului de odihnă este posibilă numai în cazul încetării contractului individual de muncă. Astfel, daca la data incetarii raportului de munca exista zile de CO neefectuate, atunci acestea se vor compensa in bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 10 zile de concediu pe 2011,mi se vor plati in 2012,s-au pot sa le iau si in 2012?? claudiughebauer claudiughebauer Este o data pana la care sunt obligat sa imi fac concediul ,le pierd daca nu am luat concediu???? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si desfacere contract de munca ramona chisalita ramona chisalita Buna ziua. Incazul in care un salariat este anjajat din 11 mai 2011 si incepand cu data de 16 nov 2011 i s-a desfacut contr de munca la cererea acestuia, cum ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna brezan brezan Buna ziua Sunt angajat la o societate din 27.02.2012. Nu am efectuat CO, in Contr.Individual de Munca fiind stipulate 21 zile CO. Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)