Am inchiriat o caseta de valori la o banca,si am avut surpriza sa primesc doua chei identice, in loc de una cum este regula la toate bancile(accesul se face folosind concomitent cheia clientului si cheia bancii,fiind doua incuietori separate).
In contract scrie clar ca se inmaneaza clientului o cheie unica,in caz de pierdere penalizarea fiind de 100 de Euro pentru spargerea incuietorii.Am discutat la alte sucursale ale aceleiasi banci si mi-au spus ca nu este in regula ca mi s-au dat doua chei identice,inclusiv directorul mi-a spus ca este o gresala,dar functionara spune ca asa procedeaza standard,adica da cate doua chei identice fiecarui client. Acum sunt cam descumpanit,dat fiind faptul ca banca mai poate avea si a treia cheie,s.am.d,deci teoretic se poate umbla in lipsa mea in voie la caseta(banca sustine ca incuietoarea clientului are doar doua chei,ambele inmanate mie).In plus,un alt motiv de ingrijorare este ca nici o banca nu ofera caseta cu valoare declarata,deci daca se intampla o dauna,nu primesc nici o despagubire.
Cei de la banca au acceptat sa facem un proces-verbal in care sa mentionam ce obiecte sunt in caseta si ce valoare au,dar aceasta nu constituie polita de asigurare.
Ce parere aveti,si cum este cel mai prudent de procedat?
probabilitatea de a va fi sparta caseta de valori dupa ce faceti procesul verbal in care specificati ce obiecte sunt si la ce valoare sunt ele estimate, este foarte redusa...spre zero!...Daca doriti, le puteti si asigura cu o polita de asigurare pentru furt din caseta de valori... valoarea unei astfel de polite este mica si se merita pentru linistea dvs