avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii tichete de masa pentru norma partiala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

tichete de masa pentru norma partiala

Buna ziua
Mi s-a schimbat contractul de munca de la 8 ore la 4 ore pe zi. La cate tichete de masa mai am dreptul?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 17:37, 3 Ianuarie 2012
In conformitate cu dispozitiile art. 5 din Legea 142/1998, republicata, distribuirea tichetelor de masa se face in raport de numarul de zile lucratoare din luna pentru care se face distribuirea, nu in raport de numarul de ore de munca.Drept urmare, de principiu salariatii cu contracte de munca cu timp partial pot beneficia de acelasi numar de tichete de masa ca si cei angajati cu contracte de munca cu timp integral,daca nu exista la nivel de unitate o reglementare stabilita printr-un contract colectiv de munca sau regulament intern care sa prevada ca stabilirea numarului de tichete de masa pentru fiecare salariat sa se faca proportional cu activitatea prestata de acesta, situatie in care salariatii angajati cu contracte de munca cu timp partial vor beneficia de un numar de tichete de masa inferior celor acordate salariatilor angajati cu norma intreaga.
Daca nu exista aceasta reglementare la nivel intern,atunci veti beneficia de acelasi nr. de tm ca si pana acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare tichete de masa gabihob gabihob In situatia in care o persoana este angajata cu contract de munca partial de 4 ore pe zi la o firma care acorda tichete de masa are dreptul sa primeasca ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa cim partial ContSters285233 ContSters285233 Pentru angajatii care sunt cu CIM timp partial, functia de baza, se poate acorda acelasi numar de tichete ca la cei cu 8 ore/zi? (vezi toată discuția)
Tichete de masa LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Daca salariatii cu timp de lucru partial(2 ore/zi) pot beneficia de tichete de masa si in ce conditii? (vezi toată discuția)