avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete de masa CIM partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete de masa CIM partial

Pentru angajatii care sunt cu CIM timp partial, functia de baza, se poate acorda acelasi numar de tichete ca la cei cu 8 ore/zi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:26, 29 Martie 2015
Distribuirea tichetelor de masa se face in raport de numarul de zile lucratoare din luna pentru care se face distribuirea, nu in raport de numarul de ore de munca.

Drept urmare, de principiu salariatii cu contracte de munca cu timp partial pot beneficia de acelasi numar de tichete de masa ca si cei angajati cu contracte de munca cu timp integral.

Legea instituie o limita maxima a numarului tichetelor de masa ce pot fi acordate fiecarui salariat, nu si una minima, lasand posibilitatea partenerilor sociali sa negocieze si sa stabileasca in contractul colectiv de munca conditii de acordare a acestora.
Salariatul angajat cu contract individual de munca cu timp partial la un angajator poate beneficia de tichete de masa numai daca la acel angajator are declarata functia de baza, in conformitate cu dispozitiile art. 35 din Normele de aplicare a Legii 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa.

Numarul de tichete utilizate de un salariat intr-o luna este cel mult egal cu numarul de zile lucratoare in care este prezent la lucru in unitate si nu poate depasi numarul de zile lucrate stabilit de angajator, potrivit dispozitiilor art. 15 din Normele de aplicare a Legii 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa.

art.106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga,
in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare tichete de masa gabihob gabihob In situatia in care o persoana este angajata cu contract de munca partial de 4 ore pe zi la o firma care acorda tichete de masa are dreptul sa primeasca ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa pentru norma partiala ContSters234757 ContSters234757 Buna ziua Mi s-a schimbat contractul de munca de la 8 ore la 4 ore pe zi. La cate tichete de masa mai am dreptul? (vezi toată discuția)
Tichete munca centru_cta centru_cta buna ziua! am un salariat care isi are functia de baza la societatea noastra dar norma de lucru este de 2ore/zi. Este corect sa-i acord tichete de masa , ... (vezi toată discuția)