Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

trecerea unei conventii in cartea funciara

buna ziua,
daca am facut la notar o conventie civila pentru instituirea unei servituti urbane,deoarece sunt doua tevi de gaz care trec pe terenul meu,va fi inscris in cartea funciara de catre notarul public sau va trebui sa merg eu la cartea funciara pentru a nota conventia in cartea funciara?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mmmmela , utilizator 00:22, 6 Mai 2012
voi da eu raspunsul pentru cazul in care mai are nevoie cineva vreodata de aceasta informatie,in asemenea caz este obligatia notarului de a inscrie conventia in cartea funciara.
Potrvit protocolului de colaborare încheiat între ANCPI şi UNNPR , notarul public are obligaţia de a depune la cartea funciară toate acte notariale în termen de 48 ore .
va multumesc,
cu deosebit respect,
mmmmela
Trebuie să verificaţi dacă notarul a făcut acest lucru prin cerere extras C.F pentru informare. Notarul are această obligaţie dar acest lucru presupune şi taxa necesară notării acestei servituţi în C.F. A perceput notarul această taxă? Cel mai sigur este să vă informati la BIROUL LOCAL AL OCPI-ori să solicitaţi acel extras ori prin simplă verificare, care costă şi ea dar se face pe loc.
multumesc mult de raspuns!
a fost ceruta de catre notar inscrierea servitutii in cf,dar a fost primita o notificare privind refuzul acestei inscrieri deoarece nu au fost depuse toate documentele necesare,problema este ca acest refuz a venit in 2009 iar eu nu am stiut de refuz iar acum pentru a primi un aviz mi se cere un cf cu respectiva notare a servitutii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare - de la ce data au fost obligati notarii sa intabuleze? cuziamusia cuziamusia incepand de la ce data notarii sunt obligati sa faca si intabularea proprietatilor la cartea funciara dupa ce vanzatorii au semnat contractele de ... (vezi toată discuția)
Extras cf de informare sau de autentificare? iuliana_iakob iuliana_iakob Buna ziua, Am depus la primarie o cerere pentru acordarea dreptului de servitute si am primit o adresa prin care mi s-a cerut sa atasez un extras CF. ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea distrigaz ! recomandare mod solutionare : buna ... Ciprian1979@ Ciprian1979@ Abuz din partea DISTRIGAZ ! Recomandare mod solutionare : Buna ziua, Va adresez rugamintea de a ma ajuta cu un sfat referitor la pasii ce trebuiesc urmati ... (vezi toată discuția)