Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Valabilitate perioada lucrata in grupa II de munca

La multi ani!
Exista o data limita pana la care este valabila grupa a II-a de munca, eu avand adeverinta de grupa a II-a pe perioada 1979-1993, iar varsta de 65 ani o voi implini in anul 2019 ? Va multumesc si va rog sa- mi specificati legea si articolul care se aplica.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 05:51, 6 Ianuarie 2012
Legea 263/2010

Art. 158
(1) Perioadele de vechime in munca realizate in grupele I si a II-a de munca pana la data de 1 aprilie 2001 constituie stagiu de cotizare in conditii deosebite, in vederea reducerii varstelor de pensionare

(2) Adeverintele care atesta incadrarea persoanelor in fostele grupe I si/sau a II-a de munca sunt valorificate, numai in situatia in care au fost emise conform legii, pe baza documentelor verificabile intocmite anterior datei de 1 aprilie 2001.
1. Pana la 01.04.2001 existau gr.I si gr.a II-a de munca.
2. Incepand cu 01.04.2001 exista conditii speciale de munca si conditii deosebite de munca.
alexi a scris:
Exista o data limita pana la care este valabila grupa a II-a de munca, (...)

Nu exista o data limita, intrucat legea civila nu retroactiveaza. Stati linistit, perioada 1979-1993, lucrata in grupa II de munca, va fi valorificata in vederea acordarii pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa i de munca s-a transformat in grupa ii de munca? nina55 nina55 am lucrat 7 ani in gr 1 de munca si pe4 ian 2012,a dus adeverinta la casa de pensii pt recalcularea deciziei si mi sa spus ca de la 01.01.2012 grupa 1 se ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca sorin198 sorin198 Buna ziua!As dori sa aflu daca in prezent se mai tine cont de grupa I de munca.Va multumesc!=D> (vezi toată discuția)
Grupa i de munca se mai ia in calcul la stabilirea varstei de pensionare si a cuantumului pensiei? mosneagm mosneagm buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca grupa I de munca de care am beneficiat anterior datei de 01.04.2001 se mai ia in calcul la stabilirea varstei de ... (vezi toată discuția)