Mai intai va urez un sincer La multi ani !Am si eu o intrebare . Fiica mea este in concediul pentru cresterea copilului cu handicap pana la implinirea de catre acesta a varstei de 3 ani,adica in luna septembrie a anului acesta....in iulie va naste......mai beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani platit in urmatorii doi ani ? Va multumesc mult .
Da, va beneficia in continuare de CCC pentru nasterea celui de-al doilea copil ... in acest sens, la terminarea primului CCC va depune o cerere de prelungire a CCC ca urmare a nasterii celui de-al doilea copil ... fata dvs va avea optiunea de a alege intre CCC de un an sau CCC de doi ani ...
Art.9 din OUG nr.111/2010:
........
(4) Durata de acordare a concediului prevazut la art. 2 alin. (1) se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau trei situatii de natura a genera acest drept, in conditiile prevazute la alin. (1) si (2).
(5) In cazurile prevazute la alin. (4) se acorda o singura indemnizatie la nivelul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta.
(6) Pe perioada suprapunerii situatiilor prevazute la alin. (4), nivelul indemnizatiei lunare se majoreaza cu 1,2 ISR pentru fiecare dintre copii, incepand cu cel de-al doilea.