Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul pentru cresterea copilului cu handicap pana la implinirea de catre acesta a varstei de 3 ani,

Mai intai va urez un sincer La multi ani !Am si eu o intrebare . Fiica mea este in concediul pentru cresterea copilului cu handicap pana la implinirea de catre acesta a varstei de 3 ani,adica in luna septembrie a anului acesta....in iulie va naste......mai beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani platit in urmatorii doi ani ? Va multumesc mult .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:06, 7 Ianuarie 2012
Da, va beneficia in continuare de CCC pentru nasterea celui de-al doilea copil ... in acest sens, la terminarea primului CCC va depune o cerere de prelungire a CCC ca urmare a nasterii celui de-al doilea copil ... fata dvs va avea optiunea de a alege intre CCC de un an sau CCC de doi ani ...

Art.9 din OUG nr.111/2010:
........
(4) Durata de acordare a concediului prevazut la art. 2 alin. (1) se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau trei situatii de natura a genera acest drept, in conditiile prevazute la alin. (1) si (2).
(5) In cazurile prevazute la alin. (4) se acorda o singura indemnizatie la nivelul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta.
(6) Pe perioada suprapunerii situatiilor prevazute la alin. (4), nivelul indemnizatiei lunare se majoreaza cu 1,2 ISR pentru fiecare dintre copii, incepand cu cel de-al doilea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil SavaAndra SavaAndra Buna ,am si eu o nelamurire in leg cu indemnizatia de crestere a copilului ! am o fetita de 1 an si jumatate si primesc indemnizatie pt ea insa sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere al-2lea copil mari_br mari_br sunt in concediu crestere copil pana in oct.2012, cand fiul meu va implini 2 ani, si sunt insarcinata cu cel de-al 2 lea copil, care se va naste cam in jurul ... (vezi toată discuția)
Cat vor fi indemnizatia si perioada de ccc daca ccc1 se suprapune cu ccc2? serbanc serbanc Buna ziua!As dori sa stiu daca in situatia in care iei indemnizatia copilul pana la varsta de 2 ani si in acest interval de timp se naste si cel de al 2 lea ... (vezi toată discuția)