avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Repartitie de la AJOFM - se poate prin fax?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Repartitie de la AJOFM - se poate prin fax?

Buna ziua,
Am schimbat locul de munca si de aceasta data mi sa cerut sa merg sa iau repartitie de la AJOFM. La alte firme acest lucru nu mi sa mai cerut niciodata si este ceva nou pentru mine.
Problema este urmatoarea : jobul e in Timisoara iar eu am cartea de identitate pe judetul Teleorman. Se poate sa evit sa merg personal in Teleorman si sa nu mai pierd tumpul si banii si sa fie acea repartitie trimisa pe fax? sau sa o ia rudele mele de acolo si sa o puna la posta? Ce variante sunt ca sa evit drumul respectiv?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 19:45, 8 Ianuarie 2012
1. Repartitia de la AJOFM nu este obligatorie.
2. Obligatorie este numai declararea locului de munca vacant de catre angajator.
3. Repartitie se elibereaza numai celor care sunt someri inregistrati la AJOFM in momentul in care incheie un CIM.
multumesc, este un raspuns de mare ajutor
eu nu sunt somer inregistrat deoarece mi-am pus demisia
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2012
elmauss, utilizator
1. Ca sa va dea dispizitie de repartizare AJOFM o sa va ceara toate actele pentru a va inregistra si apoi va elibereaza repartitia.

2. - Nu vad de ce are nevoie angajatorul de repartitie ca nu-i foloseste la nimic.
- Cred ca face o confuzie cu abligatia de a declara locul de munca vacant asa cum spune Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 10.
(1) Angajatorii au obligaţia sã comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncã, în cãror razã îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncã vacante, în termen de 5 zile lucrãtoare de la vacantarea acestora.
...
Art. 113. - Constituie contravenţie urmãtoarele fapte:
a) necomunicarea lunarã a locurilor de muncã vacante prevãzute la art. 10;
...
Art. 114.
(1) Contravenţiile prevãzute la art. 113 se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
a) cele prevãzute la lit. a), b), f), h) şi j), cu amendã de la 3.000 lei la 5.000 lei;
...

3. - Nu scrie nicaieri in lege ca dispozitia de repartizare este obligatorie.
- Sa va spuna angjatorul unde este prevazuta aceasta obligatie.
" Nu vad de ce are nevoie angajatorul de repartitie ca nu-i foloseste la nimic."


ART. 86-Legea somajului:
(1) Pentru crearea de noi locuri de munca prin infiintarea sau dezvoltarea de intreprinderi mici si mijlocii, unitati cooperatiste, asociatii familiale, precum si activitati independente desfasurate de persoane fizice autorizate se pot acorda, din bugetul asigurarilor pentru somaj, credite in conditii avantajoase.(7) Beneficiarii de credite acordate in conditiile prevazute la alin. (2)-(4) trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
c) pe cel putin 60% din numarul locurilor de munca nou-create prin infiintarea sau dezvoltarea de intreprinderi mici si mijlocii ori de unitati cooperatiste sa fie incadrat personal provenind din randul somerilor inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca;


S-ar putea ca angajatorul sa fi primit un astfel de credit pt. a=si dezvolta afacerea si in acest caz are obligatia sa incadreze persoane inregistrate la somaj,chiar daca nu au fost in plata si de aceea sa solicite acea repartitie pt. noul angajat.
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie cu ajofm vanatorul vanatorul Buna ziua, In urma cu o luna am angajat o persoana de peste 45 ani, care era inregistrata la ajofm in cautare de loc de munca, dar nu am avut repartitie de la ... (vezi toată discuția)
Repartitie de la a.j.o.f.m ContSters237987 ContSters237987 SINT somer inregistrat si am avut un dosar la un angajator acesta ma chemat sa imi faca angajarea. ANGAJATORUL unde ma angajez ma trimis la A.J.O.F.M sa imi ... (vezi toată discuția)
Repartitie de la ajofm dumilor dumilor Buna ziua! Am o firma noua, fara salariati deocamdata. Vreau sa angajez un sofer. Trebuie sa solicit repartitie de la AJOFM? Pentru aceasta repartitie merge ... (vezi toată discuția)