avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Repartitie de la A.J.O.F.M
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Repartitie de la A.J.O.F.M

SINT somer inregistrat si am avut un dosar la un angajator acesta ma chemat sa imi faca angajarea.
ANGAJATORUL unde ma angajez ma trimis la A.J.O.F.M sa imi dea o repartitie ptr firma unde lucrez cum ar veni sa ma preia firma din somaj.
A.J.O.F.M mia spus ca de ce firma unde te angajezi nu a declarat locuri vacante la A.J.O.F.M ca daca declara imi dadea repartie.
ANGAJATORUL a zis ca ma cere din somaj de la A.J.O.F.M dar eu ce pot face ca sa nu sa se ocupe locul de munca,ca fiecare vrea un loc de munca de ce A.J.O.F.M nu repartizeaza ptr ca vor sa fie mai multii someri.
IN final eu ce pot face pot sa intervin la A.J.O.F.M sa imi dea repartie.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:17, 18 Ianuarie 2012
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 10.
(1) Angajatorii au obligaţia sã comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncã, în cãror razã îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncã vacante, în termen de 5 zile lucrãtoare de la vacantarea acestora.
...
Art. 113. - Constituie contravenţie urmãtoarele fapte:
a) necomunicarea lunarã a locurilor de muncã vacante prevãzute la art. 10;
...
Art. 114.
(1) Contravenţiile prevãzute la art. 113 se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
a) cele prevãzute la lit. a), b), f), h) şi j), cu amendã de la 3.000 lei la 5.000 lei;
...

2. Asadar angajatorul este obligat sa declare vacant orice loc de munca pe care doreste sa angajeze pe cineva (formularele tip se gasesc la Agentia de Somaj).

3. Dispozitia de repartizare nu este obligatorie, ea se da numai celor care sunt inregistrati la Agentia de Somaj si se duc cu "lista locurilor de munca vacante" data de angajator.

4. Luati de la AJOFM un formular de lista a locurilor de munca vacante, mergeti cu el la angajator sa-l completeze si il duceti la AJOFM care va elibereaza si repartitia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La angajare antonio123 antonio123 AM avut anul trecut depus un dosar ptr angajare la un angajator,am fost la acesta si ma trimis la A.J.O.F.M sa imi de repartitie la el sa ma angajeze ... (vezi toată discuția)
Repartitie de la ajofm dumilor dumilor Buna ziua! Am o firma noua, fara salariati deocamdata. Vreau sa angajez un sofer. Trebuie sa solicit repartitie de la AJOFM? Pentru aceasta repartitie merge ... (vezi toată discuția)
Dispozitie repartizare somaj remuspr remuspr Este necesara dispozitie de repartizare in cazul unui contract de munca incheiat cu un pensionar ? Multumesc ! (vezi toată discuția)