avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Mi-au stricat masina in service
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Mi-au stricat masina in service

Buna ziua,
Mi-am cumparat o masina in vara anului trecut, am dus-o la un service autorizat [Editat - in forum este interzisa publicarea numelui firmelor sau insitutiilor care va nemultumesc] sa-i schimb distributia (acolo lucra un prieten,care a si lucrat ,,pe" masina). Mi-a montat distributia cumparata din alta parte, nu de la service-ul lor, si am primit o garantie pentru manopera de 3 luni.
Dupa 5 luni am avut alta problema la masina, am dus-o in alta parte, unde mi-au aratat o noua ,,surpriza": motorul statea intr-o parte => Mi-a picat repede fisa ca atunci cand s-a pus distributia mecanicul a desfacut motorul din surubele ce-l sustineau. Am mers cu masina la service si le-am aratat .Mecanicul a vazut ca motorul statea intr-o parte, un surub din trei ce tinea motorul era rupt ,iar al doilea fiind desfacut. Asta nu era tot,din cauza motorului lasat intr-o parte si cureaua de distributie sa ,,frecat" de ce nu trebuia si a inceput sa se deteriorizeze. Daca nu mi arata cel de-al doilea mecanic ca motorul masinii statea intr-o parte eu nu-mi dadeam seama nici acuma si mergeam cu masina existand riscul ca acesta sa cada. Garantia mi-a expirat iar patronul service-ului nu doreste sa mi remedieze problema (eu observand acest lucru dupa 5 luni).
INTREBARE: SA MERG LA PROTECTIA CONSUMATORULUI?!
In instanta n-as vrea sa ajung deoarece am mai avut nu de mult un proces care a durat aproape 2 ani.
Sesizand protectia consumatorului sper sa le trimita ceva controale. Precizez ca nu sunt singurul client nemultumit care a trecut pe la service-ul lor.
Eu pentru manopera am primit factura , dar celorlalte cunostinte de ale mele nu le-au dat nici factura nici bon de casa.
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:05, 10 Ianuarie 2012
Daca nu sunteti singurul lor client care a avut probleme si se va stabili acest lucru puteti deschide proces si sa solicitati daune interese.
Va fi foarte dificil deoarece este cam tarziu dar fapta dupa parerea mea nu s-a prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrare service auto Besenei Cristina Besenei Cristina acum 3 luni am schimbat distributia la masina si acum cureaua sa rupt. ce drepturi legale am?ce pretentii pot sa am la acel service? (vezi toată discuția)
M-a tinut distributia recent schimbata numai 2000 km si am probleme cu mecanicul, cum as putea rezolva problema? ContSters290102 ContSters290102 am schimbat distributia la masina la un service autorizat si am plecat din tara la 2000 de km facuti a cedat acum mecanicul nu vrea sa suporte daunele masini a ... (vezi toată discuția)
Montajul incorect al pieselor în service a generat stricăciuni mașinii. pot cere daune? catalin.tabara catalin.tabara Buna seara! Detin o Kia C\'eed. Saptamana trecuta am dus masina la un service sa imi schimbe distributia, piesa fiind cumparata de mine. Azi am fost sa ... (vezi toată discuția)