avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... M-a tinut distributia recent schimbata numai 2000 km ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

M-a tinut distributia recent schimbata numai 2000 km si am probleme cu mecanicul, cum as putea rezolva problema?

am schimbat distributia la masina la un service autorizat si am plecat din tara la 2000 de km facuti a cedat acum mecanicul nu vrea sa suporte daunele masini a spus cca garantia nu se acorda daca nu sa intamplat in tara si el nu suporta nici o dauna
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:46, 3 Mai 2013
Mergeti la protectia consumatorului.

Dauna oricum ar trebui sa o suporte.
garantia nu o acorda mecanicul ci service-ul.
garantia nu este conditionata de locatia unde s-a stricat masina. solicitati sa va arate temeiul legal in baza caruia garantia nu acopera defectele inafara tarii.
Garantia se refera la manopera (de regula 3 luni), la piesele de schimb (perioada data de producator) si materialele utilizate.
pe langa factura trebuia sa primiti si un certificat de garantie pentru manopera, garantia pieselor fiind acoperita de producator.
Daca piesele de schimb sau materialele sint aduse de client, garantia oferita de service se rezuma doar la manopera.
discutati amabil cu conducerea service-ului respectiv punadu-i la dispozitie toate documentele inclusiv cele cu tractarea/remorcarea de unde ati ramas cu masina stricata si solicitati sa va acopere prejudiciul. daca nu sunt de acord ii informati ca veti apela la ANPC, RAR si la justitie.
va fi necesara si efectuarea unei expertize tehnice ptr a determina cauzele, piesele de schimb, manopera sau alte cauze.
Daca este vorba de piesele de schimb trebuie stabilit daca au fost noi sau nu.
Depinde si ce servicii ati platit si ce piesa.
Este destul de complicata situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Service reprezentanta - acceptare piese proprii Nevermind Nevermind Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat : - La o masina, aflata inca in garantie, sunt stricate 2 piese.Una ... (vezi toată discuția)
Produs defect în garanție - cine plătește costurile montarii produsului? ionutvd ionutvd Bună ziua, Lucrez la un magazin online de piese auto și avem următoarea speta: Un client a cumpărat un produs în valoare de 400 lei, iar montajul ... (vezi toată discuția)