avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obtinere dispozitie de curatela
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obtinere dispozitie de curatela

Sunt mama unui copil in varsta de 10 ani, al carui tata a decedat in urma cu 2 luni.Nu am fost casatorita cu tatal copilului.Parintii celui decedat doresc sa deschida succesiunea in urma fiului lor.Vor ca nepotul lor (copilul meu) sa mosteneasca tatal decedat. Notarul mi-a solicitat dispozitie de CURATELA. De unde pot obtine aceasta dispozitie , cui trebuie sa ma adresez? De 10 ani imi asum obligatiile parintesti fata de copil, iar acum imi trebuie o hartie care sa ateste acest fapt?Va rog din suflet sa ma indrumati ,catre cine sa ma indrept ; Primarie, Autoritatea tutelara .... Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 11:57, 11 Ianuarie 2012
Nefiind casatorita cu tatal copilului si nevenind la mostenire nu trebuie sa fiti numit curator. Dvs in calitate de parinte sunteti reprezentantul legal al copilului dvs si l puteti reprezenta la succesiune. Curatela se impune numai cand exista contrarietate de interese, aici nu vad acest lucru.
Ba notarii cer curatela in cazul in care un minor are calitatea de mostenitor. Ideea este ca nu se mai emite dispozitia de curatela de catre primarii, ca pana acum; trebuie sa va adresati cu o cerere instantei de tutela (completul specializat pe cauze de minori si familie de la judecatoria in raza careia domiciliaza mama minorului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, transfer proprietate bunic - nepot minor aleluia2015 aleluia2015 Buna ziua, in calitate de bunic pot trece casa pe numele nepoatei care are 5 ani.? Multumesc (vezi toată discuția)
Despre succesiune yokko yokko m-am casatorit cu sotia mea in 2008.ea avea o casa pe numele ei si un credit cu ipoteca in derulare.a decedat in 2010 dar avea polita de asigurare la ... (vezi toată discuția)
Autorizare pentru acte de dispozitie ale minorului in urma decesului tatalui mirinuca mirinuca Intrebare: Care ar fi solutia pentru a intra in posesia unei despagubiri financiare in urma decesului titularului unui contract de asigurare avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)