Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Restanta la plata impozitului pe locuinta mai mare de 5 ani

As dori sa stiu daca impozitele locale (locuinta,masina) beneficiaza de prescriptie daca sint mai vechi de 6 ani ,si ce anume se poate face pentru a nu mai fi platite penalizarile imense care s-au acumulat .Mentionez ca este vorba de persoana fizica. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: martita , utilizator 22:37, 10 Ianuarie 2012
Conform art. 91 Cod procedura fiscala dreptul organului fiscal de a stabili obligatii fiscale de plata se prescrie in termen de 5 ani. Termenul incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care s-a creanta. Daca nu s-a formulat nici un fel de actiune de executare silita creanta s-a prescris si atat timp cat s-a prescris debitul principal, s-au prescris si obligatiile accesorii.
Nu ati precizat daca autoritatea fiscala a comunicat anual obligatiile aferente locuinta+masina?
Multumesc pentru raspuns!Nu am primit in aceasta perioada nici o notificare din acest punct de vedere.Impozitul pe masina l-am platit,fiind pe numele meu ,dar pe locuinta nu ,aceasta fiind pe numele tatalui care a decedat de 16 ani .Mentionez ca succesiunea nu este facuta.
ynocentta a scris:

Nu ati precizat daca autoritatea fiscala a comunicat anual obligatiile aferente locuinta+masina?

Multumesc pentru raspuns!Nu am primit in aceasta perioada nici o notificare din acest punct de vedere.Impozitul pe masina l-am platit,fiind pe numele meu ,dar pe locuinta nu ,aceasta fiind pe numele tatalui care a decedat de 16 ani .Mentionez ca succesiunea nu este facuta.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
lucian huzum a scris:

Conform art. 91 Cod procedura fiscala dreptul organului fiscal de a stabili obligatii fiscale de plata se prescrie in termen de 5 ani. Termenul incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care s-a creanta. Daca nu s-a formulat nici un fel de actiune de executare silita creanta s-a prescris si atat timp cat s-a prescris debitul principal, s-au prescris si obligatiile accesorii.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Depunere notificare cf legii 10/2001 snegrisoiu snegrisoiu Sunt prorietarul unui imobil demolat cf legii 10/2001. Tatal meu a depus notificarea cf legii 10/2001 in termenul legal, in schimb , in notificarea depusa a ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu datorii NicJo NicJo Buna ziua, Parintii mei sunt divortati de peste 30 de ani. Nu am avut absolut nici o legatura cu tatal meu. Nu i-a pasat, nu a platit pensie alimentara, ... (vezi toată discuția)
Radiere masina jicareanangela jicareanangela Bună ziua. Rugămintea mea este, dacă poate cineva să-mi spună, ce se poate face ca să nu mai apară maşina vândută acum 4-5 ani de tata ( care este ... (vezi toată discuția)