scufitarosie1959 a scris:
Fiiicei mele, absolventa de medicina 2011, i s-a respins dreptul la indemnizatia de somaj deoarece " la data solicitarii dreptului la indemnizatia de somaj se afla in situatia prevazuta la art. 44 lit. m din lg. 76/2002, respectiv, era admisa intr-o forma de invatamant-rezidentiatul." Am drept de contestare, dar nu contest ca nu mai am cand, scrisoarea am primit-o cu 2 zile inainte de a expira termenul, dar, pe a doua pagina i se solicita la AJOFM "dovada admiterii si repartizarii emisa de Ministerul Sanatatii" sau alta institutie abilitata." Stie cineva sa-mi spuna de ce ? Sa spere la vreo prima de instalare? Multumesc!
1. Cand s-a depus dosarul pt. somaj? O eventuala contestatie nu va avea oricum reusita,, rezidentiatul reprezentand intr-adevar o
forma specifica de invatamant postuniversitar pentru absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, medicina dentara si farmacie, care asigura pregatirea necesara obtinerii uneia dintre specialitatile medicale,chiar daca se incheie contract de munca cu spitalul in care are loc pregatirea.
2.Nu va beneficia de prima ,caci in cf. cu art.73*(5) din Legea 76/2002:
Nu beneficiaza de prevederile alin. (1) si (2):
.......
c).
absolventii care la data solicitarii dreptului urmeaza o forma de invatamant;(rezidentiat)
3.Probabil i s-a solicitat dovada admiterii in rezidentiat pt. a avea ALOFM ul justificarea legala a refuzului de acordare a indemnizatiei.
4.Ca sa va convingeti puteti sa procedati asa cum v-a sfatuit si colegul mai sus si sa adresati intrebarea chiar Anofm ului.