Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Noua taxa de inmatriculare

Buna seara,

Am cumparat ieri o masina inmatriculata in 2006, euro 3, vanzatorul fiind primul proprietar al masinii in Romania. Am facut identificarea la RAR. Mai trebuie sa platesc la primarie o taxa de 56 lei pentru a o trece in proprietatea mea. De cand se aplica efectiv noua lege? Daca platesc maine merg la politie pentru a ma trece in cartea de identitate a masinii mai trebuie sa platesc noua taxa?Se poate contesta in instanta aceasta taxa?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 22:34, 12 Ianuarie 2012
pana cel putin in 25 ianuarie platiti vechea taxa. Eu in locul Dvs as inmatricula-o repede pentru ca asa puteti primi toti banii inapoi in instanta.
Masina e inmatriculata in 2006. Trebuie sa o trec pe numele meu.de cand intra in vigoare noua taxa?maine mai o pot trece pe numele meu fara sa platesc taxa?
am inteles ! scuze ! da, maine puteti sa o treceti pe numele Dvs fara sa platiti taxa !
multumesc de raspuns. eu am inteles ca de maine intra in vigoare noua taxa.
la momentul actual, nu s-au publicat inca normele de aplicare ale legii (ar trebui sa apara pana la 25 ianuarie) deci nu au cum sa va ia banii ...
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
vladfesan, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxa poluare 2012 looly looly Buna seara.Am o nelamulire,nu stiu daca stie cineva sa imi raspunda.Sper ca da.Am o cunostinta care a cumparat o masina inmatriculata RO in octombrie 2011 si ... (vezi toată discuția)
Taxa auto hacu hacu Am cumaparat un matiz in primavara cu act de vanzare cumparare dar nu l-am imatriculat pana acum intrebarea e eu o sa platesc taxa daca vreau sa-l imatriculez ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina inmatriculata ro d3ath_sm0k3 d3ath_sm0k3 Buna seara, ma gandesc sa cumpar o masina inmatriculata in Romania in anul 2005(un Matiz pentru sotia mea). O sa platesc taxa de poluare sau nu? Eu din ce am ... (vezi toată discuția)