avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Functia de grefier - SNG
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Functia de grefier - SNG

Buna seara,

Deschid acest topic in speranta ca voi putea obtine de la dvs. niste informatii cu privire la functia de grefier, in urma absolvii Scolii Nationale de Grefieri, deci nu vorbim de admitere directa pe post.

Observ pe website-ul SNG ca in urma absolvirii cursurilor, poti inainta o cerere spre unde ai vrea sa-ti desfasori meseria. Vorbesc aici de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Curtile de Apel (cu Judecatoriile si Tribunalele aferente) si Parchetele de pe langa Curtile de Apel si de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie(DNA si DIICOT).

Dar totusi care e diferenta ? Sunt mai bine platite anumite posturi ? Ai avantaje daca activezi intr-un alt judet fata de cel de domiciliu ?

O alta intrebare ar fi care e diferenta dintre grefieri, grefieri statisticieni, grefieri documentaristi.

Despre salariu se vorbeste la
art 60 din legea 567/2004 astfel: (1) Pentru activitatea desfasurata, personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe lânga acestea are dreptul la o salarizare stabilita în raport cu nivelul instantei sau parchetului, cu functia detinuta, cu vechimea în munca si în specialitate, precum si cu alte criterii prevazute de lege.

Dar totusi ce inseamna asta ? Daca perioada de scolarizare se ia in calcul ca fiind vechime in functie (6 luni) + sa zicem ca a absolvit cu media generala 7 SNG-ul (alte 6 luni la vechime) care va fi salariul pe fiecare categorie in parte ?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
LaurentiuAsaftei, utilizator
Daca iti doresti cu adevarat sa devii grefier nu te intereseaza atat de mult ce salariu primesti la inceput .E bine sa pornesti ca grefier de la prima instanta (judecatorii)sa inveti meserie si pe urma vei avansa la instantele superioare sau poti participa la concursuri de ocupare post la alte instante .Nimeni nu ia salariu mare la inceput , dar pe urma vin satisfactiile. Grefierul documentarist si statistician lucreaza la un birou fara a avea contact cu publicul , (face statistici , tine evidente). Grefierul de sedinta este cel care participa direct la judecarea dosarelor, intra in complet de judecata cu judecatorii ,redacteaza incheierile de sedinta .Dupa ce vei intra in sistem iti pui si celelalte probleme.
Sunt absolut de acord cu dvs. din punct de vedere al remuneratiei, dar pana la un punct. Nici nu indraznesc sa ma gandesc la salariile care se practica in multinationale spre exemplu dar nici nu stiu cum ai putea supravietui o luna cu salariul minim pe economie.
Sa inteleg ca recomandarea dvs. ar fi sa "aplic" pentru functia de grefier de sedinta in cadrul unei judecatorii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Post de grefier prin concurs iulianapaduret iulianapaduret Buna ziua! Am terminat facultatea de comunicare si relatii publice la ,,U.Danubius\\"Galati si acum urmez masterul la aceeasi universitate,specializarea ... (vezi toată discuția)
Grefier simplu cu studii medii sau superioare? Maryonea Maryonea Buna ziua. Intentionez sa particip la un concurs pentru grefieri la Parchetul de pe langa Judecatorie din orasul meu. Conditiile de studii sunt foarte generale ... (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri roxana91 roxana91 Buna, sunt noua pe aici, si am si eu o mare intrebare. Am terminat Stiinte Ecomonice si vreau sa stiu daca pot sa ma inscriu pentru la anul la SNG. In ... (vezi toată discuția)