avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Grefier simplu cu studii medii sau superioare?
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Grefier simplu cu studii medii sau superioare?

Buna ziua. Intentionez sa particip la un concurs pentru grefieri la Parchetul de pe langa Judecatorie din orasul meu. Conditiile de studii sunt foarte generale (medii sau superioare) si de aici porneste dilema mea: sunt absolventa a unei facultati de filologie, studii de lunga durata/5 ani, si am un master in Drept administrativ si statutul functionarului public, 22 ani vechime in M.Ap.N (dactilograf, operator calculator, analist programator), iar varsta mea este de 40 de ani. In eventualitatea ca as lua postul de grefier, cum as putea fi incadrata> pe debutant/sau pe treapta III/gradatia///? pe studii medii/superioare? Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare sa-mi raspundeti deoarece hotararea mea de a participa la concurs este grevata de foarte multe necunoscute#-o pe care sper sa le rezolv prin intermediul Dvs. Cu respect, Mariana Onea
Cel mai recent răspuns: Maryonea , utilizator 08:46, 27 Martie 2011
postul de grefier in prezent necesita studii medii. din cate cunosc, nici Facultatea de drept nu i-a convins s aschimbe incadrarea...

Potrivit dispozitiilor Legii nr. 567/2004

Art. 3 (2)Corpul grefierilor este format din grefieri cu studii superioare juridice si grefieri cu studii medii.

Art. 6 (3)Concursul se desfasoara separat, pentru posturile de grefieri cu studii superioare si grefieri cu studii medii.

Art. 21. -
(1) Formarea initiala se desfasoara diferit pentru grefierii cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare de alta specialitate si grefierii cu studii medii.
(2) Pentru grefierii cu studii superioare juridice durata cursurilor este de un an si consta in pregatirea teoretica si stagiu practic.
(3) Pentru grefierii cu studii superioare de alta specialitate sau studii medii durata cursurilor este de 2 ani si include pregatire teoretica si stagiu practic.

Art 33 (3) Pentru numirea in functia de grefier statistician, pentru indeplinirea conditiei prevazute la alin. (1) lit. e), este necesara absolvirea de studii superioare economice, studii superioare juridice sau studii medii economice.
(4) Pentru numirea in functia de grefier documentarist, pentru indeplinirea conditiei prevazute la alin. (1) lit. e), este necesara absolvirea de studii superioare juridice, studii superioare de administratie publica sau filologice ori studii medii.
Pardon. Se pare ca am inteles gresit. Pentru functia de grefier arhivar, grefier registrator sau agent procedural sunt necesare doar studiile medii. Ceea ce am scris mai sus era in cazul in care urmai Scoala Nationala de Grefieri.In cazul in care concursul se desfasoara la parchet vei face doar 2 luni specializare. Personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea este format din: grefieri, grefieri statisticieni, grefieri documentaristi, grefieri arhivari, informaticieni, registratori. Citeste legea 567 pe 2004.
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2011
ContSters61634, utilizator
Multumesc pentru raspunsuri. Am citit Legea 567/2004, dar nu mi-am clarificat statutul la incadrare, in eventualitatea ca as obtine postul !!! De aceea am postat date biografice (studii, experienta etc.) deoarece presupun ca as fi incadrata pe debutant cu studii medii, in conditiile in care titulatura postului suna asa "grefier cu studii medii sau superioare, pe perioada nedeterminata, la Parchetul de pe langa Judecatoria..." Nu stiu daca functia de grefier documentarist intra in acest caz in discutie...
Multumesc Marrian pentru redirectionarea spre site-ul cu legislatie. O zi buna tuturor.
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2011
Maryonea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Post de grefier prin concurs iulianapaduret iulianapaduret Buna ziua! Am terminat facultatea de comunicare si relatii publice la ,,U.Danubius\\"Galati si acum urmez masterul la aceeasi universitate,specializarea ... (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)
Bursa grefier Lavinia Buturuga Lavinia Buturuga Stie cineva cat este bursa pentru cei care urmeaza SNG -ul? mai poate da mai multe detalii despre ce presupune acest SNG? Multumesc! (vezi toată discuția)