avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transfer proprietate imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transfer proprietate imobiliara

care ar fi cea mai potrivita cale de a trece un apartament al mamei mele pe numele nepoatei ei ( fiicei mele )?
Cel mai recent răspuns: sca baloisibaloi , Avocat 11:57, 26 Ianuarie 2012
Câţi fraţi sunteţi
2 frati.
ma intereseaza atat siguranta tranzactiei cat si costurile ei, in sensul de a nu alege cea mai costisitoare forma .
multumesc.
Daca este primordiala siguranta tranzactiei, incheiati contract de vanzare cumparare simplu, fara clauze.
contractul de v-c , e varianta care o cunosc si eu, insa din ce stiu sunt niste costuri pe care eu ar cam trebui sa le suport fiica mea avand 18 ani , iar mama neavand posibilitatea sa suporte si costurile aferente. iar legat tot de siguranta as vrea o clauza/conditie ceva sa restrictioneze pe fiica mea in sensul de a nu dispune doar dupa voia ei avand in vedere varsta frageda de numai 18 ani .
in afara de donatie sau vanzare cumparare mai exista vreo cale de a transfera proprietate de pe un nume pe altul , nu stiu poate tinand cont de gradul de rudenie exista si un transfer de proprietate mai simplu fara a mai face intabulare si a genera alte mari cheltuieli.

Alte discuții în legătură

Testament alexandro alexandro Ma interesez pentru o ruda de la tara. Are 5 copii. Primii 4 sunt mari si fiecare la casa lui. Aceasta ruda a mea doreste sa lase mostenire casa si terenul ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare uzufruct - intabulare vdingo11 vdingo11 Buna ziua. In conditiile unui act de vanzare-cumparare cu uzufruct viager pentru o locuinta, pe cine va fi intabulata locuinta si cine va plati ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu unul dintre copii mari2015 mari2015 Am nelamurirea ca , am incheiat cu parintii un contract de vanzare-cumparare si acum citind mai atent, am vazut ca este stipulat pe langa multe altele sii art ... (vezi toată discuția)