Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile CO neplatite dupa incetarea CIM

Buna ziua

Am un salariat care a incetat CIM anul trecut. La lichidare, din greseala, nu i s-au platit cateva zile de CO. As vrea sa-i achit aceste drepturi, dar nu stiu "tehnic" cum se mai poate face, intrucat contabila o tine pe-a ei ca nu se poate inregistra in Declaratia 112 intrucat se vireaza contributii pe aceste sume si el nu mai apare ca salariat. Ma poate sfatui cineva cum sa fac sa platesc omului aceste drepturi?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:06, 20 Ianuarie 2012
Conform legii, trebuie refacut ultimul salariu al fostului angajat, adaugand si indemnizatia de CO neplatita atunci. Trebuie facute declaratii rectificative pentru luna respectiva. Contabila stie despre ce e vorba.
Ultimul salariu a fost pe luna iulie 2011, intre timp s-a depus si bilantul pe 2011, cu toate Declaratiile 112 incluse. Cum se mai poate face rectificativa la ultimul salariu in aceste conditii?

Multumesc frumos
Ar fi o solutie sa-i faceti o angajare si a doua zi incetare CIM cu notificare simpla in perioada de proba. Platiti doar suma calculata pentru CO de anul trecut, retineti contributiile aferente si asta e. Ceva de genul asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna neefectuat si neachitat popescu leontina popescu leontina va rog sa-mispuneti si mie, ce sa fac in urmatorul caz: SC a incetat contractul de munca cu angajatii angajatii au condediu de odihna neefectuat si ... (vezi toată discuția)
Decl.112 elam elam BUNA DIMINEATA! daca poate sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: un salariat este in conc. medical toata luna aprilie, dar a primit prima de paste, deci ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna necuvenit corapeptea corapeptea Buna ziua, Am nevoie de un sfat urgent. Am un angajat care in perioada ian-martie a efectuat 21 de zile de concediu de odihna. Pe data de 03 aprilie a ... (vezi toată discuția)