avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanta presedintiala -EVACUARE !?!?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanta presedintiala -EVACUARE !?!?

buna ziua tuturor, se da urmatoarea problema: Familia mea traieste la casa bunicilor, tata sa certat cu bunica, iar ea a dat-o in judecata, pe urma tatal meu a primit urmatoarea citatie in care e chemata in instanta in calitate de citez citatia " in calitate de parat pentru Fond - ordonanta presedintiala EVACUARE ". Deci din cate am inteles bunica vrea sa dea afara din casa pe tatal. Spuneti va rog ce se poate face in accest caz. Mentionez ca familia noastra traieste in casa respectiva de mai bine de 20 de ani. Casa e pe numele buniciilor. Daca aveti nevoie de mai multe detalii o pot oferii, Multumesc in avans,!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:09, 24 Octombrie 2008
Daca nu se bazeaza pe acte de violenta nu va castiga pe ordonanta.

avocat Claudiu Lascoschi
ªi, chiar dacă va cîştiga, ordonanţa instituie o măsură vremelnică.

În schimb, va putea cîştiga pe fond. Iar acea hotărîre nu va mai fi vremelnică. Aşa că, zic eu, trebuie încercată o împăcare.

Este dreptul bunicilor de a stăpîni, în drept şi în fapt, acea casă. ªi de a hotărî pe cine tolerează în ea.

in primul rand multumesc pentru raspunsurile date, intrebarea mea e ca ce inseamna pe "fond" ? Iar cat poate dura un astfel de proces? ( mentionez ca prima infatisare va fi pe 20 noiembrie anul curent )
E greu sa va zicem ce inseamna pe fond (ca sa ne intelegeti).
Evorba de procesul care se intinde pe o perioada indelungata de timp.
Pe ordonanta nu poate folosi decat motive de violenta.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama in divort amenintata si hartuita Laura Vasiliu Laura Vasiliu Procesul de divort nu s-a terminat, fetita de 7 ani sta cu mine la noua adresa unde m-am mutat, custodia inca nu este dezbatuta. Tatal ei ma ameninta ca se ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala geanina21 geanina21 am un copil de4 ani si 9 luni cu grave probleme de sanatate( o operatie pe cord deschis, autism atipic cu retardare mentala severa). am introdus o cerere de ... (vezi toată discuția)
Demersul unei ordonante presedintiale ajutoooor!!! Ralucaflorentina1987 Ralucaflorentina1987 Buna ziua, va rog tare mult, am nevoie urgenta de un raspuns!!!! Mama mea a fost executata silit pe nedrept-tatal a facut un credit la banca fara stirea ei, ... (vezi toată discuția)