avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama in divort amenintata si hartuita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama in divort amenintata si hartuita

Procesul de divort nu s-a terminat, fetita de 7 ani sta cu mine la noua adresa unde m-am mutat, custodia inca nu este dezbatuta. Tatal ei ma ameninta ca se duce la scoala sa o ia fortat la el acasa, la telefon imi adreseaza cuvinte de genul : "ai grija ca te aranjez, o sa vezi ce o sa patesti, ai vrut divort o sa primesti razboi, o sa ma suporti si o sa ma vezi in fiecare zi". Fetitei la telefon ii vorbeste urat despre mine, si o deranjeaza cu numeroase intrebari deplasate. Copilul il iubeste, dar tot odata ii este si frica de el foarte tare. Dupa aproape fiecare discutie telefonica, fetita este indispusa, nervoasa si plange. Tatal ei chiar a intrat peste bona la noi in casa (nu cu forta ce-i drept) dorind sa ia fetita la el acasa, fara ca eu sa fiu de fata, ceea ce a speriat-o foarte tare. Imi este frica de el pentru ca este violent mai ales cand consuma alcol, antidepresive si hipnotice. Am doua intrebari la care v-as ruga sa-mi raspundeti : 1.cum se poate obtine o ordonanta prezidentiala in ceea ce priveste custodia fetitei inainte de a se pronunta divortul?si 2.daca ii fac o plangere penala la politie pe motiv de amenintare si hartuire este deajuns ca proba doar o sigura inregistrare telefonica unde el ma ameninta cum v-am scris mai sus sau amenintare inseamna doar cuvinetele "Te omor"? Plangerea penala as dori sa o fac doar din dorinta ca el sa se potoleasca, sa ne lase linistite si nicidecum sa fie condamnat. Ne este teama ori decate ori suna cineva la usa avand in vedere a a amenitat ca o sparge, tresarim oridecate ori suna telefonul, nu mai spun ca imi este teama si pe strada sa nu ma urmareasca.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:11, 25 Februarie 2010
La judecatoria la care averti inregistrat divortul formulati o cerere prin care solicitati, pe cale de ordonanta presedintiala, ca pana la data solutionarii divortului si cererilor accesorii, inclusiv incredintarea minorei, sa va fie incredintata dumneavoastra.
In ce priveste amenintarea .... aceasta nu trebuie sa fie neaparat o amenintare cu moartea.
Aceasta infractiune presupune sa fiti amenintata cu un rau de natura sa va insufle teama pentru dumneavoastra, pentru apropiatii sau chiar pentru bunurile dumneavoastra.
Pentru ordonanta este indicat sa aveti avocat angajat.
Se poate respinge daca nu dovediti anumite aspecte.

Din experienta mea, multe femei au aceasta problema, unele chiar se tem sa deschida divortul din aceste motive.Cred ca va trebuie avocat care sa controleze situatia.Va faceti rau singura daca stati asa si nu apelati la un avocat.

avocat Claudiu Lascoschi
cererea de ordonanta presedintiala se introduce la instanta competenta sa se pronunte asupra fondului dreptului .
taxa de timbru 10 ron .
Daca nu va permiteti un avocat, solicitati in temeiul art. 613 ind. 2 , rap. la art. 581 c.pr.civ. incredintarea vremelnica a minorei, astfel sotul nu va putea sa va mai deranjeze oricand.
Puteti sa promovati in paralel si o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de amenintare. Iar inregistrarea pe care o aveti, chiar daca nu a fost administrata de org de urmarire potrivit legii, pentru a fi o proba solida, sigur va fi considerata un indiciu temeinic.
Da, plangerea penala pentru amenintare ar putea sa il mai tempereze.
Insa vedeti sa nu produceti efecte inverse.Dvs. va cunoasteti cel mai bine sotul.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama in divort amenintata si hartuita Laura Vasiliu Laura Vasiliu Procesul de divort nu s-a terminat, fetita de 7 ani sta cu mine la noua adresa unde m-am mutat, custodia inca nu este dezbatuta. Tatal ei ma ameninta ca se ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac sa castig tutela fetitei mele ? johannw johannw buna.am si eu o rugaminte daca puteti sa ma ajutati, sa ma indrumati cum sa castig tutela fetitei mele de 1 an si 5 luni.In 2008 luna DEC s-a nascut fetita ... (vezi toată discuția)
Amenintari in timpul divortului teodora_k teodora_k am intentat actiunea de divort, dar termenul va fi abia prin septembrie. pana atunci eu locuiesc cu copilul in alt oras decat tatal. el mi-a dat telefoane in ... (vezi toată discuția)