avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchidere balcon fara acord asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchidere balcon fara acord asociatie

Adunarea generala a stabilit sa fie de acord cu inchiderea balcoanelor de catre proprietarii care doresc dar intr-un mod uniform, fara a afecta estetica blocului. E vorba de un complex rezidential nou, in sectorul 4.
Am aflat ca saptamana viitoare se va monta un astfel de balcon inchis dar eu ca presedinta nu am semnat nici un acord si ma tem ca nici de la primarie nu au avize.
Ce se poate face in situatia in care unii nu respecta hotarirea adunarii generale si fac de capul lor ce fac?

Multumesc frumos pentru ajutor.
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:26, 23 Septembrie 2010
Interesant subiect.
Si eu mi-am inchis balconul cu tamplarie PVC si geam termopan si n-am luat aprobare de la nimeni...
Acuma, din ce stiu eu, trebuie facut asa:
- se ia acordul asociatie, adica semnatura si stampila de la presedinte;
- cu astea, adica un dosar, se va merge la primaria de sector, la nu stiu ce birou si de acolo se primeste autorizatie;
- cu toate astea poate venii firma sa inchida balconul;
Dvs. puteti sa-l reclamati pe proprietar la primarie...

Parerea mea personala este ca e o mare prostie sa ceri autorizatie pentru inchiderea balconului, atat timp cat mai toate blocurile sunt pestritate cu aparate de aer conditionat, parabolice, mii de metrii de cabluri intre blocuri, adica este mult mai estetic un termopan decat un AC cocotat te miri pe unde, parabolica,etc... parerea mea!

Numai bine.
Subiectul este interesant din urmatorul p.d.v.:Adunarea generala a hotarat ce poate sa faca fiecare proprietar in spatiul propriu. Curios! Daca insa ne referim ca fata exterioara a balconului (inclusiv a geamului termopan) este, dupa toate regulile, proprietate comuna, asociatia trebuia sa hotarasca intr-un fel, cu conditia sa puna si ea ceva bani la inchiderea balconului pe considerentul de mai sus. Acum, deh!!!!...eu una nu am mai auzit ca cineva sa fi cerut voie la asociatie sau la primarie sa-si monteze geamuri termopan sau chiar sa-si inchida balconul. Dupa cum vad lucrurile incep sa se complice si mai mult pe masura ce vechile probleme raman tot nerezolvate.....
Este vorba despre un bloc nou care arata cu mult diferit de cele vechi si atat primaria cat si asociatia legal isi dau acordul pentru inchiderea balcoanelor pentru ca afecteaza estetica orasului.
Nicaieri in lumea civilizata n-o sa vedeti balcoane inchise, asta e o mostenire comunista.
Adunarea generala a stabilit o anumita culoare si forma de inchidere a balcoanelor, pentru a nu face aici, dintr-un bloc aratos, o hidosenie.
Cred ca n-ati vazut cum arata blocurile de locuinte de la periferia multor orase europene. Cartierele de blocuri nu sunt o inventie comunista, ele doar au fost copiate de la frantuji si nemti. Sunt de acord cu Dv ca trebuie pastrata estetica exterioara, dar nu trebuie sa se intre in conflict cu proprietatea privata.
Si v-as intreba inca un lucru. Adunarea generala a hotarat si in ce mod se vor monta aparatele de aer conditionat? Sau aveti instalatie comuna?

Doresc sa inchid balconul si mi-e teama sa nu-l vad "zburand", la vreo furtuna/vant puternic (fiind vorba ca e ultimul etaj).

Va rog sa-mi dati un sfat: ce clauze trebuie sa fie trecute in contractul de achizitie si montare a lucrarii astfel incat sa fiu sigura ca firma isi va face treaba cu exigenta maxima.

Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Inchidere balcon cu termopan spartacus2012 spartacus2012 Buna seara.As dori sa inchid jumatate din balconul apartamentului meu cu geam de tip termopan.Am nevoie de autorizatie de construire de la primarie ? Va rog ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica,cu fonduri europene.parter de bloc,interzicerea montarii grilajelor in urma execurii lucrarilor. mickym32 mickym32 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc din sectorul 6,la parter.Nu de mult,am fost informati ca vor incepe lucrarile de reabilitare termica.Aceasta lucrare se ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcon Mickel Mickel Buna Ziua, Locuiesc intr-un bloc nou construit si asi dori sa imi inchid balconul in termopan iar cei de la asociatia de proprietari spun ca imi trebuie de ... (vezi toată discuția)