avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inchidere balcon cu termopan
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inchidere balcon cu termopan

Buna seara.As dori sa inchid jumatate din balconul apartamentului meu cu geam de tip termopan.Am nevoie de autorizatie de construire de la primarie ? Va rog frumos sa imi dati trimitere la legea,capitolul,etc.care face referire la acest subiect .
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: raser , utilizator 00:42, 4 Septembrie 2012
:rtfm: LEGE nr.50 din 29 iulie 1991
privind autorizarea executarii constructiilor şi unele masuri pentru realizarea locuintelor

Textul actului republicat în M.Of. nr. 933/13 oct. 2004
Va multumesc frumos .
In Bucuresti s-au reabilitat termic foarte multe blocuri, iar actiunea continua. La reabilitare, sunt inchise toate balcoanele cu geamuri termopan. Se fac chiar si copertine la cele care nu aveau, pentru o izolare cat mai buna. Cei care nu doresc inchiderea balcoanelor, trebuie sa obtina aprobare de la primarie. Acestora li se monteaza geamuri termopan la camera, la ferestre si usile de iesire in balcon.
Nu vad de ce sa aveti probleme cu inchiderea balconului. Operatia in sine nu afecteaza rezistenta constructiei si nici nu se poate pune problema ca strica aspectul exterior. Sunt foarte putine cazuri de locatari care sa nu aiba inchise balcoanele. Doar regimul trecut interzicea inchiderea balcoanelor (va mai amintiti de Badea Dinca "balcon" / "teleaga"?). Succes!
In cazul reabilitarii termice se poate opta pentru anumite variante de termopan?
Am vazut blocuri reabilitate in sector 1 unde au fost inchise balcoanele cu termopan avand sticla pe toata suprafata balconului(inclusiv partea de jos - balustrada).
Mai exact, intrebarea mea este daca se poate opta pentru montarea unor astfel de termopane( cu sticla de sus pana jos) in cazul reabilitarii termice.
Depinde foarte mult de intelegerea cu primaria a asociatiei de proprietari.

Alte discuții în legătură

Reabilitarea termica a blocurilor serbanimvest serbanimvest Referitor la reabilitarea termica a blocurilor, am citit toate discutiile din forum, dar nu am gasit nici o situatie ca a mea. Blocul in care sunt ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa accept inchiderea balconului prin reabilitarea termica facuta de primaria sect 4, daca nu doresc acest lucru? diana-maracineanu diana-maracineanu As dori sa stiu daca exista vreo solutie legala in situatia urmatoare: -locuiesc in sectorul 4, undeva pe Bulevardul Alex Obregia, intr-un bloc in care s-a ... (vezi toată discuția)
Reabilitare bloc aura19731991 aura19731991 Stau la etajul 1 într un bloc cu 10 etaje.cei cu reabilitare spun ca nu trebuie sa îmi facă balconul ca la etajul 1 nu se fac.am cadastru și intabulare pt ... (vezi toată discuția)