avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare costuri agent termic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare costuri agent termic

Locuiesc intr-un imobil racordat la sistem centralizat caldura RADET - fara contorizare, adica fara repartitoare de caladura. In bloc sunt 6apartamente debransate adica au centrala proprie. Aceste apartamente nu platesc nimic pentru caldura din spatiile comune - tevi caldura subsol, tevi verticale din apartamente, califere din holurile scarii 8buc + casa scarii + uscatorie
Nu este legal stipulat ca si aceste apartamente sa plateasca parte din consumul
comun ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:22, 22 Ianuarie 2012
Ordinul 343/2010 se refera numai la repartizarea cheltuielilor cu agentul termic in condominiile contorizate cu repartitoare.
Deci situatia blocului dv. nu poate fi asistata de acest Ordin ANRSC, iar situatia de necontorizare - obligatie inscrisa in Legea 325/2006 - va pune in situatia de nelegalitate.

Totusi, ca sa puteti imparti aceste cheltuieli cat mai just posibil si ca posesorii de CT sa plateasca o parte din incalzirea pe spatiile comune, dar si pe tevile verticale, ar trebui sa faceti un inventar al intregului sistem de incalzire, inclusiv stabilirea SET-ului pentru fiecare apartament deoarece in multe apartamente s-au schimbat caloriferele initiale, modificandu-se in felul acesta cota-parte indiviza a fiecarui apartament.

In lipsa acestei inventarieri, care cat-de-cat v-ar fi pus intr-o situatie justa, se poate stabili arbitrar un procent de 10-30% din factura pentru spatiile si tevile comune pe care sa-l repartizati tuturor apartamentelor, inclusiv celor cu CT.

Pentru spatiile comerciale din condominiu, furnizorul de agent termic cere la fiecare inceput de sezon o situatia a spatiilor altele decat cele cu destinatia de locuinta, iar administratorul este obligat sa raspunda pe un formular primit si pe care il depune la sediul furnizorului referitor la aceste spatii.
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata caldurii la comun marinica71 marinica71 as dori sa stiu daca legea in care si locatarii cu centrale termice de apartament mai platesc o cota parte la sistemul centralizat mai e valabila.am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Calculul tevilor de caldura neagu laura neagu laura as dori sa aflu cum se calculeaza caldura degajata de tevile din apartamentele celor care au centrala proprie si cine are obligatia masuratorilor tevilor ... (vezi toată discuția)
Ordinul 343 anrsc cristina.l. cristina.l. locuiesc intr-un bloc cu 17 apartamente cu centrala termica si 3 fara centrala, dar si fara repartitoare. este legal ca cei cu centrala termica sa fie pusi la ... (vezi toată discuția)