avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Imi este refuzat dreptul de a deschide carte funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Imi este refuzat dreptul de a deschide carte funciara

Ne este refuzat dreptul de a deschide carte funciara pe numele nostru
In anul 1999 parintii au cumparat o casa la tara pe chitanta de mana,Cumparator Gigi si Vasilica.Nu sau perfectat actele la notar. in 2000 Gigi,, moare,, Vasilica avea cu Gigi un copil ( Mihai ) -Gigi a mai fost casatorit si avea di prima casatorie si un copil ( Nelu ) Sa facut succesiunea dupa moartea lui Gigi -dar numai pentru un apartament . Nelu sia primit sulta parte si nu mai are nicio treaba cu apartamentul Nu si pentru casa cumparata pe chitanta de mana,Pentru ca nu existau acte la notariat. DE PRECIZAT: Succesiunea dupa Gigi sa facut cu scandal prin tribunale,Vasilica ca sa nu aduca si casa cumparata pe chitanta de mana la succesine nu a mai perfectat actele. Vasilica ( moare si ea in 2009 ) Decii niciodata casa de la tara nu a fost supusa succesiunii. Dupa moarte lui Vasilica.a ramas ( Mihai ) un baiat bonlav,, Retard mintal sever,, Nelu fratele vitreg a lui Mihai a devenit curatorul fratelui vitreg ( Mihai ) impreuna au deschis o actiune judecatoreasca pentru a perfecta actele pe casa de la tara. Instanta a admis actiunea fratilor vitregi. Instanta constata ca: Nelu si Mihai sunt mostenitori. Defunctilor ,, Gigi si Vasilica ,, Constata Vinzarea-Cumpararea incheiata intre: Autorii reclamantilor ( Gigi si Vasilica ) in calitate de promitenti cumparatori si paratii X si Y. avind calitatea de promitenti vinzatori
Prezenta tine loc de act autentic de vanzare cumparare
Acum cei doi frati au incercat sa treaca casa in cartea funciara pe numele lor.Numai ca cei de la intabulare carte funciara le cere succesiunea... Ce poate face cei 2 frati pentru a trece casa in cartea funciara dupa care sa o poate vinda.
Se poate vinde si fara a mai face succesiune. De ce cei de la intabulare carte funciara obliga sa se faca succesiunea > Cand in hotararea judecatoresca scrie clar ca Nelu si Mihai sunt mostenitori + Exista si documentatie cadastrala+ plus ca aceasta casa este trecta pe rolul fiscal pe numele celor 2 frati Nelu si Mihai. Ce se poate face ?
Mii de multumiri

Oficiu carte funciara din orasul oltenita refuza sa treaca si sa descida cartea funciara pe numele celor 2 frati. Desii in hotararea judecatoresca scrie clar ca cei 2 sunt mostenitori-De ce ma obliga sa fac succesiunea?
Numai in temeiul dezbaterii masei succesorale fie notarul fie instanta de judecata dispune impartirea masei succesorale si individualizeaza mostenitorii averii persoanelor pentru care se face succesiunea

Continuare

Daca nu va suparati as detaila un pic: Eu Nelu sunt curatorul fratelui meu Mihai. Neavand acte pe casa de la tara,casa care niciodata nu a fost supusa succesiuni nici dupa moartea tatalui nostru si nici dupa moartea mamei vitege a mea-Mama naturala a fratelui meu bonlav. Eu in numele in numele meu dar si al fratelui am deschis in instanta un proces in care: Solicitam ca prin hotararea ce o va da instanta sa tina loc de act autentic,,VINZARE CUPARARE,, iNSTANTA A ADMIS CEREREA. SI SCRIE: Potrivit probatoriului administrat in prezenta cauza civila,instanta retine careclamantii eu Nelu si Mihai sunt mostenitorii defunctilor ,,GiGi si Vasilica,, iar actul de vinzare-cumparare in forma autentica vizand imobilul in litigiu nu a fost incheiat nici pina in prezent.--- PENTRU ACESTE MOTIVE,IN NUMELE LEGII HOTARESTE.:
Admite actiunea formulata de reclamantii Nelu si Mihai in contradictoriu cu paratii: G.M. si G.A ( sot si sotie ) -- Constata vanzarea-cumpararea imobilului compus din teren suprafata 400 mp si casa de locuit edificata pe respectivul teren , construita di chirpisi si acoperita cu tigla,formata di 2 camere. situat in comuma Vasilati cu urmatoarele vecinatati ..........-Comform antecontractului de vinzare - cumparare ( chitanta de mana ) Incheiat de catre autorii reclamantilor ( defunctii Gigi si Vasilica ) in calitate de promitenti - cumparatori si paratii G,M. si G.A. in calitate de promitenti -vanzatori la data 20.08.1999.
Prezenta hotarare tine loc de act autentic de vinzare - cumparare.
Nu sau solicitat cheltuieli de judecata

Presetinte grefier
xxxxx yyyy

P.s.
Eu indrasnesc a va intreba.? In aceasta hotarare scrie clar: Potrivit probatoriului administrat in prezenta cauza civila Instanta retine ca: Reclamanti ,,Eu Nelu si Mihai sunt mostenitorii defunctilor ,,Gigi si Vasilica,,

Aceasta nu inseamna ca am calitatea de mostenitor ? Trebuie sa merg iar la notariat ?
Am depus pentru inscrierea in cartea funciara absolut toata documentatia. Mai mult la primaria comunei unde este casa figuram pe rol ca propietari-platim impozitul si taxe la zii.
Mai indrasnes si va rog sa ma iertati, De ce angajatii de la cartea funciara nu recunoaste ce scrie in hotararea judecatoreasca : Unde sta scris: Nelu si Mihai sunt Mostenitori.
Va rog sa ma iertati dar ma simt al nimanui in tara mea.
Cu multa stima si respect, Va multumesc
Cel mai recent răspuns: kaleh , utilizator 10:52, 24 Ianuarie 2012
Pe baza hotărârii judecătoreşti definitive şi irevocabile, notarul va face succesiunea şi numai aşa se va putea merge la C.F.
Precizati concret daca ati primit de la OCPI incheiere de respingere a cererii formulate de catre dvs de notare a hotararii instantei de judecata
liamic43 a scris:

Pe baza hotărârii judecătoreşti definitive şi irevocabile, notarul va face succesiunea şi numai aşa se va putea merge la C.F.



Asa este, hotarirea pe care o aveti trebuie sa poarte scris negru pe alb "DEFINITIVA"...
Cei de la OCPI nu au cum sa va accepte cererea, in primul rind pentru ca hotarirea nu este definitiva, si in al doilea rind pentru ca pina nu faceti succesiunea nu aveti nici o calitate care sa va permita sa solicitati obtinerea unui numar cadastral si intabularea proprietatii.
Sfatul meu:
1. Mergeti la tribunal cu hotarirea judecatoreasca si solicitati sa vi se puna parafa cu "definitiva". Daca paratii nu au facut cumva recurs, se rezolva pe loc.
2. Pe baza acestei hotariri definitive, notarul va incheia actele necesare (certificatul de mostenitor), astfel incat sa puteti dovedi oricui ca sunteti proprietarii de drept ai imobilului (teren si casa).
3. Cu acest certificat de mostenitor, mergeti la primaria de care apartineti cu terenul si casa, la fisc, ca sa vi se deschida rol fiscal (si sa se inchida vechiul rol fiscal, aflat pe numele parintilor...).
4. Dupa deschiderea rolului fiscal, solicitati tot de acolo un CERTIFICAT DE ATESTARE FISCALA.
Abia dupa acesti pasi nu veti mai avea probleme la OCPI, deci contactati din nou expertul care v-a intocmit prima data documentatia cadastrala, avind pregatite urmatoarele acte:
1. Hotarirea judecatoreasca definitiva in copie legalizata
2. Certificat de mostenitor (copie legalizata)
3. Certificatele de deces ale parintilor (copie legalizata)
4. copii simple (xerox) dupa cartile de identitate ale mostenitorilor
5. Certificatul de atestare fiscala original
Toate actele de mai sus sunt necesare in dosarul ce se depune la OCPI si nu va vor fi returnate, deci asigurati-va ca nu dati ultimul exemplar original...
Mai departe este treaba expertului, va intocmi un nou dosar, il va depune la OCPI, etc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori fara succesiune poate deschide carte funciara ? benga112 benga112 Situatie dificila pentru Intabulare+carte funciara poate fii un abuz din partea autoritatilor? Se poate vinde o casa in aceasta situatie ? Fara succesiune ? ... (vezi toată discuția)
Situatie dificila pentru intabulare+carte funciara poate fi un abuz din partea autoritatilor? benga112 benga112 Se poate vinde o casa in aceasta situatie ? Fara succesiune ? Va rugam dati un sfat ? In anul 1999 sa cumparat o casa la tara pe chitanta de mana,Cumparator ... (vezi toată discuția)
Mari probleme succesiune-cu un farte bonlav handicapat al carui curator legal sunt benga112 benga112 Speta: Tatal meu a fost casatorit cu mama mea.Mama a murit in 1965.In anul 1970 tata sa recasatorit. Cu mama vitrega are un copiil ,,RETARD MINTAL SEVER,, In ... (vezi toată discuția)