avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren expropriat abuziv...solutii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren expropriat abuziv...solutii

Buna ziua,
Aduc in discutie o problema cu speranta ca voi gasi pe acest forum solutia: bunicii mei au cumparat o casa cu gradina in 1957 si de atunci pana in prezent au folosit-o nestingheriti. Anul acesta, dupa moartea bunicului am scos un CF pentru realizarea succesiunii. Mare ne-a fost mirarea sa constatam ca in 1962, 150 de mp de gradina au trecut in proprietatea statului - expropriere pentru cauza de utilitate publica. Nu este trecut nici un act normativ in baza caruia s-a facut exproprierea, ci doar ca urmare a unei "cereri". Nici la CF nu am gasit nici un act care a stat la baza acestui abuz.
Ce sanse am sa pot recupera terenul preluat abuziv?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mh31 , utilizator 14:10, 3 Noiembrie 2008
Urmeaza sa promovati o actiune in constatare a dreptului dv. de proprietate intrucit ati stapinit]o netulburat mai mul de 30 de ani, iar asa zisa expropriere nu a operat nici in fapt si nici in drept.
Doar ca terenul expropriat este acum in domeniul public al statului si din cate stiu eu nu opereaza uzucapiunea in acest caz.
faceti ca si altii..faceti o cerere la primarie si cumparati-l..va spun din experienta...e mai simplu ,va costa mai putin si se rezolva intr-un timp mai scurt-(banuiesc ca ati facut masuratorile si va rezulta diferenta de 150m.)vorbiti cu un cadastristsa va faca un plan de situatie si cu acela +cerere,problema ar trebui sa se rezolve


Din cunostintele mele bunurile din domeniul public al statului nu pot fi cumparate... poate cele din domeniul privat al statului si nu e cazul terenului in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietar cu statul pe terenul cumparat de mine irina16 irina16 In anul 2003 am cumparat o casa cu teren de 400 mp, de la unicul proprietar al imobilului , care detinea in acest sens un extras de carte funciara de evidenta ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa faca tatal cu mostenirea ? oanaportar oanaportar In urma unui proces de reconstituire a dreptului de proprietate asupra terenului ramas dupa decesul bunicilor, cf. Legii nr.18/1991, Primaria a eliberat ... (vezi toată discuția)
Casa nou construita pe teren expropriat irina16 irina16 In anul 2003 am cumparat o casa cu teren de 400 mp, de la unicul proprietar al imobilului , care detinea in acest sens un extras de carte funciara de evidenta ... (vezi toată discuția)