avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coproprietar cu statul pe terenul cumparat de mine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coproprietar cu statul pe terenul cumparat de mine

In anul 2003 am cumparat o casa cu teren de 400 mp, de la unicul proprietar al imobilului , care detinea in acest sens un extras de carte funciara de evidenta (reconstituit pe baza de sentinta ramasa definitiva) , intrucit CF ul original era declarat lipsa la inventar. Am construit o casa noua , cu autorizatie de constructie , emisa in baza extrasului de carte funciara , in care eram unic proprietar. Dupa finalizarea constructiei , la cererea de inscriere a acesteia in CF , mi se raspunde ca , intrucit s-a gasit cartea funciara originala , in care Statul Roman figureaza cu 60 mp prin ordin de expropriere si cu 80 mp prin Legea 58/1974, proprietatea mea, cumparata cu acte in regula este diminuata si casa nou construita nu se poate intabula. Ce drepturi am eu in calitate de cumparator de buna credinta si ce pot sa fac pentru a stapini proprietatea pe care am cumparat-o? Impotriva cui pot sa indret actiunea in instanta ?
Cel mai recent răspuns: irina16 , utilizator 21:01, 20 Martie 2009
Conform legii 33/1994 , se poate dispune exproprierea pt cauza de utilitate publica , cu dreapta si prealabila despagubire a dvs
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Nu este vorba de nicio expropriere pentru utilitate publica , este o expropriere din 1982, pentru constructie de blocuri , plan la care s-a renuntat si Statul Roman nu a intrat efectiv in posesia acelui teren. Eu am cumparat cu acte in regula 400 mp , care erau inscrisi intr-un CF de evidenta , pentru ca CF ul original era pierdut(cine e de vina?) . Acum , dupa multi ani, Cf ul original se gaseste si , pur si simplu , mi se aduce la cunostinta ca nu mai sunt proprietar pe terenul pe care l-am cumparat , pe care l-am inscris in CF , pe care mi-am construit o casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa nou construita pe teren expropriat irina16 irina16 In anul 2003 am cumparat o casa cu teren de 400 mp, de la unicul proprietar al imobilului , care detinea in acest sens un extras de carte funciara de evidenta ... (vezi toată discuția)
Retrocedare ? irina16 irina16 Am cumparat o casa cu teren de 400 mp pe baza unei carti funciare de evidenta. Inscrierea proprietatii s-a facut in C. F. de evidenta pe baza unei sentinte ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate tudorioan tudorioan nulitate relativa a unui contract de vanzare-cumparare... se vinde un teren in suprafata de 126 mp loc de casa (inexistenta constructie) in anul 1939, ... (vezi toată discuția)