avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salariu minim pe tara
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salariu minim pe tara

As dori sa-l intreb care este salariu minim brut pentru angajatii in domeniul comercial din anul 2012.Asa stiu ca in anul 2011 salarul minim brut pe tara era de 670 Ron,iar pentru angajatii in comerti.era 864 Ron.Din anul 2012 mai exista diferenta asta,sau este de 700 Ron pentru toti angajati indiferent de domeniu unde lucreaza???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 27 Ianuarie 2012
Începând cu data de 1 ianuarie 2012, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 700 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore în medie pe lună în anul 2012 reprezentând 4,13 lei/oră.
Da,asta am citit si eu.Si la comerti tot 700 Ron este salariul minim brut?Si daca pentru 700 Ron angajatorii au voie sa te forteze sa lucrezi si sambata 4 sau 8 ore sau daca lucrezi asta se plateste in plus?Va multumesc.
Daca lucrati sambata , atunci sunt incidente prevederile art.137 C.mun., si anume>
......
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar minim pentru angajatii la privati mamaleone mamaleone Ma intereseaza daca exista vreo reglementare, in aceasta tara, pentru salarul minim care trebuie platit de un angajator privat, pentru o activitate de 8 ore ... (vezi toată discuția)
Salar minim colega3 colega3 in contractul de munca am trecut 670 lei salar brut. este corect? cat e salarul minim pe ec?(mediu privat) (vezi toată discuția)
Salariu minim vanzator,incepand 2012 ama77 ama77 Ce salariu minim trebuie sa aiba un vanzator,incepand cu luna ianuarie 2012? (vezi toată discuția)