avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale deschidere punct de lucru.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

deschidere punct de lucru.

Vreau sa deschid un punct de lucru, in alt judet, prin contract de comodat intr-un spatiu in care functioneaza o farmacie. Farmacia este proprietara spatiului.
1. Mai imi trebuie acordul locatarilor din imobilul respectiv daca deja este spatiu comercial? In extrasul de cartea funciara la momentul cumpararii spatiului de catre farmacie, la rubrica "descrierea imbilului" apare "cofetarie".
2. Care sunt actele necesare pentru deschidere punct de lucru?
3. Care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurg?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: luizacsinte , utilizator 15:20, 5 Octombrie 2009
Trebuie sa faceti un act aditional la actul constitutiv al societatii si sa mentionati deschiderea unui punct de lucru.
In legatura cu spatiul, lucrurile sunt interpretate diferit.
Parerea noastra este ca nu mai aveti nevoie de acordul locatarilor.
Mai asteptati si alte opinii.
Acordul locatarilor se cere si in cazul dvs., daca veti verifica formularul pentru acord veti observa ca locatarii isi dau acordul in functie de activitatea care se desfasoara in acel spatiu.
La Registrul Comertului am nevoie si de un extras de carte funciara mai recent sau de certificatul de urbanism al farmaciei in care se specifica folosinta actuala? Certificatul de urbanism pe care il am in copie de la farmacia in spatiul careia va functiona punctul de lucru este valabil pana la 01.11.2008. Inca nu stiu dar ei probabil ca au prelungit deja valabilitatea lui.
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2008
ContSters61319, utilizator
Contract de comodat intre doua firme?
Pentru deschiderea punctelor de lucru registrul nu cere acordul colocatarilor.
in primul rand pentru deschiderea punctului de lucru nu trebuie act aditional pentru ca deschiderea punctului de lucru nu modifica actul constitutiv. e suficienta hotararea AGA si acte de spatiu, contractele cu utilitatiile si doar in czul in care aveti vecini care sunt lipiti cu casa de locul unde vreti sa declarati pct de lucru trebuie si acordul lor. contractul de comodat nu e preferabil in cazul raportului intre doua societati comerciale pentru ca nu prea e credibil. toate actele trebuiesc depuse la registrul comertului din localitatea unde aveti sediul social al societatii.B-)

Alte discuții în legătură

Bilant asociatie nonprofit luizacsinte luizacsinte Am o nelamurire... O Camera de Comert...ca si asociatie non-profit...depune bilanturi...?? Multumesc (vezi toată discuția)
Acte necesare deschidere punct de lucru gecomi gecomi Am citit in arhiva despre acest subiect si trebuie sa va marturisesc ca m-am cam incurcat in acte. Intrebarea mea este: Ce acte sint necesare la deschiderea ... (vezi toată discuția)
Prelungire valabilitate punct de lucru CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT Pentru prelungirea valabilitatii punctului de lucru este necesara redactarea hotararii AGA si facut dosar pt depunere mentiuni sau este de ajuns sa depun ... (vezi toată discuția)