avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reclama mincinoasa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reclama mincinoasa

Buna ziua,

Fiind membru nou pe acest site, vreau sa va felicit pentru acest forum, care este un izvor nesecat de informatii utile.
Nelamurirea mea se refera la reclama, si mai exact la reclama mincinoasa.
Vreau sa amplasez un banner la 30m de spatiu unde imi desfasor activitatea.Vreau sa mentionez ca este vorba despre un amanet.
Pe acel banner vreau sa scriu cel mai mic comision pe care-l percepe amanetul, care la fatza locului este oferit, dar este oferit doar in anumite conditii, si anume in functie de suma oferita.
Exemplu: 0,2% va fi scris pe banner, dar in incinta amanetului este scris mare 0,2% - 0,4% si conditiile.
As dori sa stiu daca pot fi amendat pentru reclama mincinoasa (daca poate fi numita asa), pentru acel banner. si daca DA, ce institutie se ocupa de aceste lucruri.

O alta nelamurire, ar fi legata de legea tombolei. Vreau sa impart flyere in care vreau sa stipulez faptul ca daca clientul se prezinta cu flyerul respectiv, poate participa la o tombola in care poate castiga unul din produsele expuse la vanzare in incinta amanetului. (inel, bratara)
Exista vreo lege care sa ma impedice sa fac acest lucru?
Trebuie sa obtin autorizatie de undeva pentru acest lucru?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 18:13, 30 Ianuarie 2012
Depinde, daca spui ca vinzi cu 1 leu, si in interiorul societatii pui un baner micut sau nu la vedere unde spui ca pretul este defapt 2 lei, eu gasesc acest fapt ca fiind inselaciune. In conditiile in care nu anuntati in prealabil potentialul client despre adevaratul pret, mai inainte ca operatiunea de intocmire a contractului de imprumut sa se realizeze.
~ Conținut șters la cerere ~
Bogdan2012 a scris:
0,2% va fi scris pe banner, dar in incinta amanetului este scris mare 0,2% - 0,4% si conditiile.
As dori sa stiu daca pot fi amendat pentru reclama mincinoasa (daca poate fi numita asa), pentru acel banner. si daca DA, ce institutie se ocupa de aceste lucruri
.

N-as zice ca e reclama mincinoasa ci... fapta intra in categoria practicilor comerciale iinselatoare - L. 363 / 2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor va fi sesizata in legatura cu practicile comerciale incorecte.


Bogdan2012 a scris:
Vreau sa impart flyere in care vreau sa stipulez faptul ca daca clientul se prezinta cu flyerul respectiv, poate participa la o tombola in care poate castiga unul din produsele expuse la vanzare in incinta amanetului. (inel, bratara)
Exista vreo lege care sa ma impedice sa fac acest lucru?
Trebuie sa obtin autorizatie de undeva pentru acest lucru?


Tombola poate fi (si) strategie de marketing... pentru atragerea clientilor in magazin.
Nu trebuie sa obtineti autorizatie pentru organizarea tombolei, trebuie o hotarare a consiliului de administratie al societatii in care sa se arate: scopul organizarii, data, locul si ora de desfasurare, precum si natura premiilor acordate si contravaloarea acestora.

Cat despre impartirea fluturasilor pe strada... cred ca aveti nevoie de autorizatie eliberata de la primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tombola altex - am platit 2500 ron fără să știm că suntem ... Staticrzr Staticrzr Tombola Altex - am platit 2500 Ron fără să știm că suntem înscriși în tombola Astăzi s-a lansat noua consola PlayStation 5. La 17:57 a apărut cu ... (vezi toată discuția)
Inselarea consumatorului in supermarket-uri balerina balerina De multe ori in Supermarket-uri pretul de la raft nu corespunde cu pretul batut la casa de marcat. Si ...bineinteles mi s-a intimplat... , am fost la ... (vezi toată discuția)
Banner publicitar pe bloc dragu_marius86 dragu_marius86 Buna ziua.Ca locatar in acest bloc am ales sa imi instalez un banner publicitar pe peretele blocului , exact sub pervazul meu. Am fost luat la intrebari de ... (vezi toată discuția)