avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Banner publicitar pe bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Banner publicitar pe bloc

Buna ziua.Ca locatar in acest bloc am ales sa imi instalez un banner publicitar pe peretele blocului , exact sub pervazul meu. Am fost luat la intrebari de locatarii blocului cu ce drept am pus eu reclama acolo si ca trebuia sa fac contract cu asociatia. Mentionez ca nu am sediul social la aceasta adresa , pur si simplu este locuinta mea personala si am ales sa imi pun reclama ,personala , pe portiunea mea (sub pervazul geamului meu). Trebuie neaparat sa fac acel contract ? Daca nu o sa trebuiasca sa ma duc la primarie sa cer sfaturi si de acolo , dar am ales sa imi spuneti voi , juristi de meserie.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:34, 26 Decembrie 2013
Fatada imobilului de locuit in comun constituie parte comuna si poate fi exclusiv utilizata de catre un proprietar in conditiile in care acesta incheie cu asociatia de proprietari contract de inchiriere sau de comodat,cu achitarea lunara de suma contractual negociata
dragu_marius86 a scris:
Trebuie neaparat sa fac acel contract ? Daca nu o sa trebuiasca sa ma duc la primarie sa cer sfaturi si de acolo..

Trebuie sa aveti acceptul asociatiei de proprietari. Nu "neaparat" sa aveti "acel contract" dar trebuie totusi sa aveti acordul asociatiei cu contract sau fara contract, cu bani sau fara bani...
Daca mergeti la primarie o sa va lamuriti. Primaria o sa va solicite sa platiti o taxa de publicitate dar asta nu are legatura cu asociatia de proprietari.
De exemplu, daca vreti sa puneti un baner intre doi stalpi de energie electrica trebuie sa incheiati un contract de inchiriere cu proprietarul stalpilor si o taxa de publicitate la primarie.
Asa se intampla si daca istalati, asezati o reclama pe fatada blocului.


ynocentta a scris:

Fatada imobilului de locuit in comun constituie parte comuna si poate fi exclusiv utilizata de catre un proprietar in conditiile in care acesta incheie cu asociatia de proprietari contract de inchiriere sau de comodat,cu achitarea lunara de suma contractual negociata


Puteti dezvolta putin ideea? Prin parte comuna se intelege ca suprafata totala se imparte la numarul de locuitori si fiecaruia ii revine o parte, corect? In cazul in care e corect, atunci cu partea mea pot face ce vreau atat timp cat nu afectez celelalte parti.. zic eu. Extrapoland, ca sa imi izolez apartamentul am nevoie de acceptul vecinilor?!
Este o alta poveste cu reabilitarea.
Legea 230/2007 Art. 16. - (1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.

@raduhanta

Dv. aveti o cota-parte indiviza care este un procent din toata fatada, de exemplu, dar nu aveti o bucatica delimitata si asezata undeva pe suprafata fatadei.
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2013
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Reclama pe bloc. pres. asoc. de locatari a spus ca semnatura mea nu conteaza shalimar shalimar Saptamana trecuta a venit presedintele de asociatie la mine pt a-i semna aprobarea de a pune reclama pe peretele exterior al blocului, pe partea unde am si eu ... (vezi toată discuția)
Taxa afisaj, publicitate cristina_71 cristina_71 Buna ziua. Am doua intrebari. O persoana care posteaza un banner cu scop de reclama/publicitate pe fatada unui bloc, de unde are nevoie de autorizatie : de la ... (vezi toată discuția)
Banner electoral pe fatada blocului BEN46 BEN46 La noi pe fatada blocului a aparut un banner electoral , am sunat presedintele sa o intreb cat a iesit din afacerea asta si am primit ... (vezi toată discuția)