avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de Proprietari nu gaseste Hotararea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de Proprietari nu gaseste Hotararea judecatoreasca prin care i s-a atribuit personalitate juridica

Asociatia de Proprietari nu gaseste Hotararea judecatoreasca prin care acesteia i s-a atribuit personalitate juridica. Asociatia a fost infiintata in aprilie 1999. Am fost la Arhiva judecatoriei sector 4 Bucuresti unde am consultat cataloagele in scopul gasirii unei urme a dosarului. Nu am gasit nimic iar personalul in cauza imi spune ca nu ma poate ajuta. Hotararea in cauza ne este necesara pentru a depune la Primarie cerere pentru reabilitare termica. De asemenea, asociatia nu poate deschide cont bancar intrucat banca ne cere hotararea judecatoreasca. Ce solutie exista? Se poate solicita instantei sa reevalueze situatia pentru a parcurge din nou procedura de obtinere prin instanta a calitatii de persoana juridica? Sau eventual, prin depunerea unor documente de la Administratia Financiara din care rezulte ca asociatia are personalitate juridica, sa solicitam instantei o hotarare din care sa rezulte ca avand in vedere circumstantele existente, rezulta evident ca asociatia are calitatea de persoana juridica? Care este opinia dvs. vis-a-vis de acest subiect?
Va multumesc!
solicitati eliberarea unui duplicat de pe respectiva hotarare... este imposibilsa fie dosarul de tot pierdut... oricum pe langa dosarul dvs propriu zis, mai este si un dosar numit sentintier... acolo in mod cert gasiti respectiva hotarare... mai este si la financiar o copie cand v-ati inregistrat... cereti sa va dea de acolo copie si cereti la judecatorie sa va legalizeze aceea copie
Incercati si prin cautarea hotararii in mapa de sentinte/incheieri a Judecatoriei din anul 1999 ar trebui sa existe. Totodata incercati si la administratia financiara sa vedeti daca detin o copie de pe incheierea de acordare a personalitatii juridice. Daca nu se gaseste puteti formula o actiune in fata instantei prin care sa obtineti o hotarare care sa ateste dobandirea personalitatii juridice de catre asociatia de proprietari.
Reprezentantii asociatiei de proprietari sa desfasoare demersuri oficiale catre
1-presedintele de instanta ,solicitand emiterea unei copii dupa hotararea pronuntata
2-autoritatea fiscala
3-prestatorii de servicii cu care a avut si are incheiate raporturi juridice de furnizare servicii publice
Poate nici nu exista hotarare judecatoreasca. Unele asociatii s-au infiintat dupa ce au obtinut de la M. F. certificatul fiscal, dupa ce au platit o taxa de timbru. :))
Va multumesc,
Desi nu am precizat in intrebarea antrerioara, am fost si la Finante de unde asociatiei de proprietari i s-a emis certificatul de inregistrare fiscala. Nu mi-au oferit nici un sprijin, erau foarte comozi. Ca sa caute in arhiva e mai "greu" pentru ei.

Alte discuții în legătură

Deschidere cont bancar asociație de proprietari in lipsa hotararii judecatoresti de infiintare miticamanea miticamanea Bună ziua, Aș dori să vă expun următoarea situație cu speranța că voi primi un sfat pentru rezolvarea ei. Este vorba despre o asociație de ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatii de proprietari niotin niotin Buna ziua, va rog sa imi spuneti care este procedura de obtinere a unei sentinte judecatoresti de infiintare si a cerrtificatului de inscriere a persoanei ... (vezi toată discuția)
Refacere documente constituire asociatie de proprietari cami64 cami64 Buna ziua, Am o intrebare: ce demersuri trebuie facute, si unde anume, pentru refacerea documentelor de constituire ale asociatiei de prorietari, in ... (vezi toată discuția)