avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare Asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare Asociatii de proprietari

Buna ziua,
va rog sa imi spuneti care este procedura de obtinere a unei sentinte judecatoresti de infiintare si a cerrtificatului de inscriere a persoanei juridice fara scop patrimonial a unei asociatii de proprietari infiintate din anul 2004, vechii administratori nu sau ingrijit de aceste proceduri, mentionez ca asociatia respectiva are cod de indentificare fiscala de la data 23.12.2004 si statut legalizat la un birou de avocatura.
Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2015
niotin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:54, 7 Aprilie 2015
CIF-ul se obtine doar dupa ce as. prop. i s-a acordat personalitatea juridica de catre judecatorie.
Retineti, la judecatorie s-au intocmit 3 dosare, un original si 2 copii, ma rog, semnat de catre presedintele as. prop. cu mentiunea "conform cu originalul". Dosarul original se restitue asociatiei, un dosar (copie) este retinut la asociatie si celalat dosar este trimis de catre judecatorie la ANAF-ul local.

Acum, din cate inteleg, aveti numai CIF-ul... Vedeti pe unde este dosarul original, l-o fi luat presedintele acasa si-l pune noaptea sub perna.
Daca este pierdut, trebuie sa mergeti, ori la judecatorie, ori la Finantele locale sa va faceti copii - deci nu cred ca:
... vechii administratori nu sau ingrijit de aceste proceduri,...

deoarece , in primul rand, nu era treaba lor sa se ingijeasca de aceste proceduri.

Daca tot ce v-am scris mai sus nu se confirma, adica ati verificat si asociatia nu este persoana juridica, dar aveti CIF, nu aveti decat sa incercati sa refaceti acum procedurile deacordare a personalitatii juridice.
Mergeti si explicati la finantele locale, la birou infiintari as. prop. ce ne-ati scris noua si mai vedeti...
Mesaj editat

@ niotin

Dată post: Luni, 6 Aprilie 2015, 17:06
Forum Asociaţii de proprietari / locatari
Subiect ASOCIATII DE PROPRIETARI


Buna ziua,
doresc sa adresez specialistilor din marea comunitate Avocatnet.ro urmatoarea intrebare: In anul 2004 s-a infiintat o asociatie de proprietari care nu a inaintat si obtinut sentinta judecatoreasca de infiinare nici pana la data la care va scriu,mentionez ca au codul de identificare fiscala (CIF-ul), acum membrii din asociatia cu pricina au hotarat sa desfiinteze asociatia, membrii sai migrand cate doua asociatii cu care se invecineaza. Cum se initiaza procedura de dizolvare in cazul prezentat pe scurt. Va multumesc.
Pai daca nu ati infiintat asociatie de proprietari, nu aveti acum ce desfiinta.
In 2004, ca si astazi asociatiile de proprietari se infiintau in baza unui dosar cu multe piese si in urma obtinerii unei Incheieri judecatoresti.
Asa ca e greu de inteles ca aveti asociatie de proprietari dar fara Incheiere judecatoreasca, dar aveti CIF.
Eu cred ca aveti statut, aveti Incheiere judecatoreasca... dar trebuie sa le cautati. Gasiti o copie a intregului dosar la arhiva judecatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacere documente constituire asociatie de proprietari cami64 cami64 Buna ziua, Am o intrebare: ce demersuri trebuie facute, si unde anume, pentru refacerea documentelor de constituire ale asociatiei de prorietari, in ... (vezi toată discuția)
Deschidere cont bancar asociație de proprietari in lipsa hotararii judecatoresti de infiintare miticamanea miticamanea Bună ziua, Aș dori să vă expun următoarea situație cu speranța că voi primi un sfat pentru rezolvarea ei. Este vorba despre o asociație de ... (vezi toată discuția)
Dobandire personalitate juridica asociatie de proprietari crysenc21 crysenc21 In conditiile in care am toate actele redactate - pv de constituire, hotarare de constituire, statut, acord de asociere, tabel, ...etc, unde se depun mai intai ... (vezi toată discuția)