avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Defaimare - prejudiciu de imagine
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Defaimare - prejudiciu de imagine

Buna ziua,

Ma regasesc in urmatoarea situatie: moderatorul unui grup online cu peste 300 de utilizatori a publicat o intreaga postare defaimatoare la adresa mea, ca profesionist, fara sa fi avut vreo relatie personala sau profesionala, strict pe baza activitatilor mele declarate. Am solicitat eliminarea comentariilor, dar persoana respectiva insista si chiar instiga membrii grupului respectiv, ceea ce duce la denigrarea imaginii mele si imi aduce prejudicii pe plan profesional.

Nu stiu ce altceva as putea face pe cale amiabila si m-ar interesa cum as putea actiona aceasta persoana in instanta (proces civil), avand in vedere ca acesta persista in comentarii, iar plangerea formulata catre platforma care gazduieste grupul virtual a ramas fara niciun raspuns.

Multumesc.
Va puteti adresa instantei civile, mai precis judecatoriei, solicitand incetarea savarsirei faptei ce aduce atingere imaginei, precum si obligarea culpabilului la plata dounelor morale.
Va multumesc.
Culpabil este considerat utilizatorul care posteaza comentariul sau moderatorul grupului online?
Si daca un utilizator posteaza un comentariu de la 4000 km ce se poate face,chiar daca rezulta IP-ul calculatorului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grup facebook denigrator _ddaniel _ddaniel Buna ziua, Daca intr-un grup de facebook, cu o audienta destul de mare (desi grupul este de tip \"closed\"), sunt persoane care posteaza constant articole ... (vezi toată discuția)
Identificare hartuitor pe blog julieb julieb Buna ziua, Am un blog pe Wordpress.com. De la o vreme, un vizitator posteaza comentarii rautacioase si jignitoare la adresa mea, folosind mereu alte nume si ... (vezi toată discuția)
Injurii și defăimare pe rețelele de socializare. unde mă pot adresa ca să fie luate măsuri împotriva autorului? S.Georgeta S.Georgeta Buna ziua De mai bine de o luna ma confrunt cu o situatie foarte neplacuta pentru mine. Sunt persoana jurídica si un anumit domn pe care nu il cunosc ... (vezi toată discuția)