avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce se intampla cu indemnizatia pentru CCC daca te ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce se intampla cu indemnizatia pentru CCC daca te intorci mai repede la serviciu iar firma da faliment?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea chestiune. O mama se intoarce mai repede cu un an la munca, dupa ce a nascut, pt a beneficia de cei 500 de lei pe luna. Firma la care se intoarce este falimentara, in sensul ca nu prea mai au de lucru si probabil se va inchide. Ce se va intampla cu acea indemnizatie? Se va pierde?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:36, 1 Februarie 2012
Persoana in cauza trebuie sa gaseasca imediat alt loc de munca sau sa desfasoare o activitate independenta (PFA, II, AF etc.), in caz contrar se suspenda stimulentul de insertie de 500 lei.
Si in situatia aceasta, femeia ar mai putea solicita indemnizatia pentru cresterea copilului pana la implinirea de catre copil a varstei de doi ani?
1. Bineinteles ca puteti solicita stimulentul de insertie daca obtineti venituri profesionale supuse impozitului.
2. Nu trebuie sa reluati activitatea neaparat la angajatorul de unde ati intrat in CCC.
Ma scuzati, nu am formulat eu corect intrebarea. Intrebarea vroia sa fie daca femeia in cauza ar putea opta acum pentru varianta cu doi ani concediu pt cresterea copilului. Deci pierzandu-si locul de munca sa continue de fapt concediu pt cresterea copilului pana la doi ani cu indemnizatia aferenta.
1. - Daca angajatorul dvs. intra in faliment va poate concedia chiar daca sunteti in CCC.
- Dvs. veti primi in continuare indemnizatia pentru CCC pana la termenul pentru care ati optat.

2.- Recomandarea mea este ca imediat dupa concediere sa mergeti la Agentia de Somaj sa va inregistrati pentru ca dupa pterminarea CCC, daca nu va gasiti un loc de munca intre timp, sa puteti sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
- In aceasta situatie sa cereti angajatorului sa va elibereze actele necesare pentru somaj: decizia de concediere, adeverinta de vechime, adeverinta tip pentru somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil tzuka05 tzuka05 Buna ziua, Am intampinat si eu o problema foarte grava. In momentul in care mi-am depus actele pentru indemizatia de crestere copil am depus Adeverinta de ... (vezi toată discuția)
Intrerupere concediu crestere copil lauracatoi2006 lauracatoi2006 Am intrat in ian. 2012 in concediu crestere copil, iar cand am completat cererea de acordare a indemnizatiei la primarie, mi s-a spus ca optiunea pentru 1 an ... (vezi toată discuția)
Cand se acorda suplimentul de insertie pentru copil? adriana007 adriana007 Buna Ziua, Am fost in concediu de cresterea copilului pana astazi, de maine 1 aprilie ma voi intoarce la vechiul loc de munca. Copilul va implini 2 ani pe ... (vezi toată discuția)