Buna ziua, am si eu o intrebare . Daca sunt angajata la o societate cu 8 ore si la alta cu 2 ore, daca raman insarcinata as vrea sa raman doar la aceea la care lucrez 2 ore (eventual sa maresc acolo la 8 ore programul). Care sunt criteriile de acordare a concediului ?Are legatura numarul de ore lucrate sau veniturile. Multumesc.
nu sunt in concediu de crestere copil, imi cer scuze probabil nu e completa intrebarea. lunile acestea as vrea sa raman insarcinata si voiam sa stiu ce se intampla in situatia mai sus mentionata in intrebarea mea. Care vor fi conditiile pentru a putea beneficia de indemnizatie .si cum se calculeaza?se ia in calcul functia de baza ?
Atata timp cat desfasurati activitate pe baza de cim si sunteti asigurata pt. concedii si indemnizatii de boala la ambii angajatori,beneficiati si de indemnizatie de concediu de maternitate(cele 126 de zile)tot de la ambii angajatori.
La fiecare dintre acestia,in vederea calcularii indemnizatiei de concediu de maternitate, se va stabili o baza de calcul diferita,in functie de salariul brut realizat in ultimile 6 luni anterioare concediului la locul de munca respectiv(desigur acolo unde lucrati 8 ore,baza va fi mai mare decat la angajatorul la care prestati doar 2 ore).