avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de colaborare

O salariata are contract de munca pe perioada nedeterminata la o institutie si contract de colaborare ( cu timp partial de munca) la o alta societate. Aceasta este insarcinata si doreste sa isi pastreze contractul de colaborare si pe perioada cresterii copilului. Se poate?
In baza carei legi?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:55, 7 Februarie 2012
Ordonanta 111/2010. In acest caz poate beneficia si de un stimulent de insertie de 500 lei.
OUG nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor prevede :
Art. 7 (1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului şi indemnizaţia lunară prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) obţin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3, înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 1 ISR pentru perioada
rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani.
...

Acest text de lege este aplicabil numai daca ati optat pentru un CCC cu o durata de 1 an ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere in servici dupa concediu crestere copil bogdan_andrei_s bogdan_andrei_s buna seara.Lucrez de 3 ani in aceasi firma.Eu sunt din iasi, dar ultimul an inainte sa raman insarcinata am lucrat in vaslui, tot la aceeasi firma.(plecarea la ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie andreeamatei andreeamatei Daca copilul este nascut pe 10 08 2011 si am revenit la serviciu pe 10 08 2012 pot beneficia de stimulenul de insertie?Am optat pentru ccc de un an. va ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului 2012 cool123 cool123 buna ziua, cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil in 2012 ? se pot cumula contractele de munca in cazul in care sunt doua, de exemplu? ce inseamna ... (vezi toată discuția)